szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A korábban becsültnél lassabb volt tavaly a brit gazdaság növekedési üteme az előzetesen számítottnál valamivel erősebb év végi lendület ellenére is.

A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdán ismertetett második, részletesebb adatokra alapozott becslése szerint a hazai össztermék (GDP) 2016 egészében átlagosan 1,8 százalékkal nőtt.

A múlt hónapban kiadott előzetes becslésben 2 százalékos egész éves tavalyi GDP-növekedés szerepelt.

A negatív felülvizsgálat egyik tényezője a tavalyi első negyedévi teljesítmény átértékelése volt. Az ONS új adatai szerint abban a három hónapban a brit gazdaság teljesítménye 0,2 százalékkal bővült az előző negyedévhez képest az eddig számolt 0,3 százalék helyett.

A statisztikai hivatal ugyanakkor 0,7 százalékra emelte az előzetes becslésben szereplő 0,6 százalékról a tavalyi negyedik negyedévre kalkulált negyedéves összevetésű növekedési ütemet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!