szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közlekedési portálokon és fórumokon régóta pedzegették már, hogy a Stadler nyeri a MÁV-START nagy kapacitású motorvonatok beszerzésére kiírt pályázatát.

A Stadler Bussnang AG nyerte meg a MÁV-START nagy kapacitású motorvonatok beszerzésére 2016. december 9-én kiírt pályázatát – jelentették be pénteken.

A MÁV-START megküldte az ajánlattevőnek az úgynevezett összegzést, amely a Közbeszerzési Hatóság adatbázisban is elérhető, és ennek alapján köt a két cég nemsokára keretmegállapodást. A részletekről a szerződés aláírása után tájékoztatják a nyilvánosságot – olvasható a vasúttársaság rövid közleményében.

Részleteket nem árultak el, így nem tudni azt sem, hogy végül valóban emeletes vonatokat gyárt-e majd a Stadler Magyarországra. Csak annyit közöltek, hogy Budapest elővárosi forgalmát akarják fejleszteni.

Az Iho.hu korábban azt írta, hogy összesen negyven, legalább hatszáz ülőhelyet biztosító villamos szerelvényt szállíthat a mostani tender győztese. Az előírt kapacitás alapján a járművek egészen biztosan emeletes szerelvények lesznek, hacsak a pályázók elő nem állnak egészen hosszú egyszintű vonatokkal – spekulált a közlekedési portál. A járművásárlást a MÁV-START százszázalékosan európai uniós források falhasználásával, IKOP-projekt keretében hajtja végre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a BMW 128tii, a maga nem szerény 313 lóerejével

Itt a BMW 128tii, a maga nem szerény 313 lóerejével

Kimondta az Alkotmánybíróság, hogy rendezni kell a sajátos nevelési igényű gyerekek beiskolázását

Kimondta az Alkotmánybíróság, hogy rendezni kell a sajátos nevelési igényű gyerekek beiskolázását

Melyik telefonért rajong leginkább a világ?

Melyik telefonért rajong leginkább a világ?