szerző:
hvg.hu

A KSH magyarázata szerint az influenza miatt van, hogy 2017 első három hónapjában 19 százalékkal többen haltak meg, mint tavaly ilyenkor. Az első hónapban 57 százalékkal megugrott a természetes fogyás mértéke.

Demográfiai adatokat közölt 2017 első negyedévéről a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Az igazán figyelemreméltó adat a halálozások megugrása az év első hónapjában.

Az előző évhez képest 19 százalékkal többen haltak meg, 2286-tal többen, mint 2016 azonos időszakában.

Összesen 14 064 ember hunyt el az idei első negyedévben, 2000 óta nem haltak meg ilyen tömegesen. Hátterében – a két évvel ezelőttihez hasonlóan – a tetőző influenzajárvány állhatott – fűzte ehhez az adathoz a KSH.

©

Eközben idén januárban fél százalékkal kevesebb gyerek – 7683 újszülött – jött a világra, mint tavaly ilyenkor. A két adat együttesen azt eredményezi, hogy az év első hónapjában

57 százalékkal megugrott a természetes fogyás mértéke,

a 2016. januári 4058-cal szemben 2017. januárban 6381 fővel lettünk kevesebben.

Valamivel kevesebben házasodtak idén, mint tavaly januárban: 1429-en álltak az anyakönyvvezető elé, 41-gyel kevesebben, mint 2016-ban, igaz, eggyel kevesebb hétvége is volt, mint tavaly.

©

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!