szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A KSH magyarázata szerint az influenza miatt van, hogy 2017 első három hónapjában 19 százalékkal többen haltak meg, mint tavaly ilyenkor. Az első hónapban 57 százalékkal megugrott a természetes fogyás mértéke.

Demográfiai adatokat közölt 2017 első negyedévéről a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Az igazán figyelemreméltó adat a halálozások megugrása az év első hónapjában.

Az előző évhez képest 19 százalékkal többen haltak meg, 2286-tal többen, mint 2016 azonos időszakában.

Összesen 14 064 ember hunyt el az idei első negyedévben, 2000 óta nem haltak meg ilyen tömegesen. Hátterében – a két évvel ezelőttihez hasonlóan – a tetőző influenzajárvány állhatott – fűzte ehhez az adathoz a KSH.

©

Eközben idén januárban fél százalékkal kevesebb gyerek – 7683 újszülött – jött a világra, mint tavaly ilyenkor. A két adat együttesen azt eredményezi, hogy az év első hónapjában

57 százalékkal megugrott a természetes fogyás mértéke,

a 2016. januári 4058-cal szemben 2017. januárban 6381 fővel lettünk kevesebben.

Valamivel kevesebben házasodtak idén, mint tavaly januárban: 1429-en álltak az anyakönyvvezető elé, 41-gyel kevesebben, mint 2016-ban, igaz, eggyel kevesebb hétvége is volt, mint tavaly.

©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!