szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem tud arról Aba Botond, a BKV korábbi vezére, hogy bárkit korrumpáltak volna a 4-es metró beruházása során. Azt mondta, kész vagyonosodási vizsgálatot indítani maga és a családtagjai ellen.

Nem tud olyanról, hogy bárki kért vagy elfogadott volna pénzt – mondta a metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport hétfői ülésén Aba Botond, aki 1993 és 2006 vége között volt a BKV vezérigazgatója.

"Nekem kivitelező, mérnökszervezetek nem ígértek, nem adtak; én nem kértem és nem is fogadtam el semmilyen korrupciós pénzt" – közölte.

Borbély Lénárd (Fidesz–KDNP) csepeli polgármester, a munkacsoport vezetője az ülésen kezdetén azt mondta, számításai szerint Aba Botond vezérigazgatói időszakában a kifogásolt szabálytalan szerződések összege meghaladja a 141 milliárd forintot, és az OLAF-jelentés szerint 54 milliárd forint összegű kifizetés esetében merül fel korrupciógyanú.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most lett csak igazán fontos, hogy betartsa otthon a 20-20-20-as szabályt

Most lett csak igazán fontos, hogy betartsa otthon a 20-20-20-as szabályt

Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben

Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben

A felső párezer kombija: Porsche Panamera-menetpróba

A felső párezer kombija: Porsche Panamera-menetpróba