szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a NAV már két éve nyomoz a vagyonvédelem mellett a takarításban is jeleskedő cég ellen, az igen jól szerepelt a tavalyi közbeszerzéseken: az Oktatási Hivatal mellett a MÁV, a Budapesti Temetkezési Intézet és a Szépművészeti Múzeum megbízását is elnyerte.

Olyan céget választott az Oktatási Hivatal (OH) tavaly az érettségi feladatlapok őrzésére, amely ellen már két éve óta nyomoznak költségvetési csalás miatt a hatóságok – írta csütörtökön a Magyar Nemzet.

Az OH 8,5 millióért bízta meg a T.O.M. Controll 2001 Vagyonvédelmi Zrt.-t a feladatsorok őrzésével – derült ki a hivatal tavalyi szerződésének listájából.

A cég ellen a NAV nyomoz a Fővárosi Főügyészség felügyelete mellett, az eljárás határidejét legutóbb június 8-ig meghosszabbították.

A T.O.M., amely a vagyonvédelem mellett takarítással is foglalkozik, az elmúlt években remekül szerepelt a közbeszerzéseken. Tavaly elnyerték

  • a Budapesti Temetkezési Intézet 255 milliós,
  • a MÁV Zrt. 60 milliós,
  • a Szépművészeti Múzeum 95 millió forintos megbízását.

 A cég árbevétele 2011 óta minden évben kétmilliárd forint felett volt, kivéve 2014-ben, amikor a 3 milliárdot is megugrották. 2013-ban közel 40 millió, 2014-ben több mint 60 millió forint volt a cég adózott eredménye.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Nem csak a Várban tarol Zsidai Roy

Bő százmilliós tendert nyert a Várban is terjeszkedő vendéglős, Zsidai Zoltán Roy. Az Operaháznak és az Erkel Színháznak szállíthat új, illetve használt konyhafelszerelést.

A Titkok és igazságokból kiderül, hogy egy megbolondult férfi is lehet az igazi

A Titkok és igazságokból kiderül, hogy egy megbolondult férfi is lehet az igazi

Újabb 30 napra felfüggesztették a gödi polgármestert

Újabb 30 napra felfüggesztették a gödi polgármestert

Emmi: Szeptember 1-jén nyílnak az iskolák és indul a tanév

Emmi: Szeptember 1-jén nyílnak az iskolák és indul a tanév