szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Stratégiai tanácsadóként és befektetőként csatlakozik Anka Márton, a LogMeIn társalapítója a Tresorithoz.

Anka Márton a LogMeIn társalapítójaként és technológiai igazgatójaként komoly szerepet játszott abban, hogy a New York-i technológiai tőzsdére bevezetett cég a fontosabb szoftvervállatok egyikévé vált. Anka 2013-ban visszalépett a LogMeIn napi szintű irányításától, és megalapította az okos telefonkönyvként működő alkalmazással foglalkozó saját cégét.

A 2011-ben Lám István, Szebeni Szilveszter és Szilágyi György által alapított Tresorit egy szabadalmaztatott, titkosítására épülő kollaborációs szoftvert fejleszt, amellyel a vállalatok biztonságosan tudnak fájlokat megosztani. Tavaly indították el a ZeroKit nevű titkosító platformot, amely az Apple figyelmét is felkeltette. A Tresorit ma közel 60 fős cég, a fejlesztői bázis Budapesten található, az üzleti központ Svájcban van, a ZeroKit üzletfejlesztési tevékenységét pedig San Franciscóból irányítják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!