szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fideszes Bánki Erik szerint nagyon egyszerű oka van annak, miért nem adta le betéti társasága pénzügyi beszámolóját a cégbíróságra.

„Mert nem vagyok erre kötelezett” – így zárta rövidre a Hír TV-nek Bánki Erik a cége pénzügyi helyzetével kapcsolatos kérdéseket. A fideszes képviselőtől a Parlamentben szerette volna megtudni a tévé munkatársa, miért nem adták be a cégbíróságra betéti társasága pénzügyi beszámolóját, abból kiderülhetne ugyanis a cég pontos nyeresége.

Korábban a 24.hu derítette ki, hogy 2013-ban 70 millió forintért vásárolt Opimus-részvényeket Bánki Erik, pedig a nyilvános dokumentumok szerint 2012 nyarán nettó körülbelül 30 millió forint megtakarítása volt. A fideszes politikus céges jövedelmével magyarázza részvényvásárlását, hetvenmillió forintos költésének fedezetét azonban iratok nem bizonyítják, mivel betéti társaságának beszámolója nem nyilvános.

A KDNP-s Hollik István nem lát vizsgálnivalót Bánki Erik tőzsdei ügyletein, illetve vagyongyarapodásán. A KDNP-s politikus szerint „a vagyonnyilatkozat arra való, hogy egy képviselő, bármelyikünk vagyoni viszonyait visszaadja, tehát a valóságot tükrözze. Bánki Erik vagyonnyilatkozatával kapcsolatban ilyen aggályok soha nem merültek föl, a képviselő úr minden vagyontárgyáról beszámolt” – állította.

Az LMP a hasonló ügyek miatt változtatna a szabályozáson. Hadházy Ákos társelnök ismertette: javaslatot készítenek elő, amely szerint az a vagyonelem, amely ott van egy képviselőnél, de nem vallja be, az szálljon át az államra.

A DK szerint felháborító, de tanulságos ami történik. „Ilyen zseniális húzásokra csak valami különleges trükkel és korrupcióval lehet felkészülni. Egy következő kormánynak az lesz a feladata, hogy Bánki Erik, mint az összes politikus, vagyonát átvizsgálja” – mondta Gréczy Zsolt szóvivő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gémesi György: 100 milliárd forintot vontak ki az önkormányzati rendszerből, politikai döntést hoztak

Gémesi György: 100 milliárd forintot vontak ki az önkormányzati rendszerből, politikai döntést hoztak

Mocsai Lajos: A rektori konferencia felülvizsgálja a bolognai rendszert

Mocsai Lajos: A rektori konferencia felülvizsgálja a bolognai rendszert

Navalnij úton van Oroszországba

Navalnij úton van Oroszországba