szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jegybank teljesen független intézmény, a piaci körülményeket figyelembe véve működik, csak olyanokat alkalmaz, akik magas szinten végzik a munkájukat. A kormányszóvivő nem érti, miért kellene ebből bárkit kizárni a családi kapcsolatai miatt.

Kovács Zoltán kormányszóvivő nem szeretné, ha a gyerekei a Miniszterelnökségen dolgoznának, amikor ő is ott vállalt pozíciót, mert "egy közvetlen családi kapcsolat nem feltételezi, hogy konfliktusos helyzeteket jól lehet kezelni" – mondta a politikus az ATV Start című műsorában.

Abban mégsem lát problémát, hogy az MNB-nen dolgozik Polt Péter előző házasságából származó lánya, miközben a jegybank HR-vezetője éppen a legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna.

"Ismerve Matolcsy úr ezzel kapcsolatos felfogását, én egészen biztos vagyok benne, hogy a nemzeti bankban csak olyanok dolgozhatnak, akik rendkívül magas színvonalon képesek végezni a munkájukat. Ismerve a családi felállást, azt gondolom, megvannak azok a feltételek, hogy megnyugtató körülmények között, az aggályokat félereéve lehessen őket foglalkoztatni" – fogalmazott Kovács.

Kovács szerint az MNB független intézmény, és a magyar állam, a magyar emberek szempontjából kulcsfontosságú szerepet tölt be. A piaci körülményeket figyelembe véve működik, tehát csak olyan embert vehetnek fel, aki magas szinten végzi a feladatát. Miért kellene kizárni bárkit azért a családi kapcsolatai miatt? – kérdezte Kovács, aki nem is érti, miért kellene neki a kormány szóvivőjeként a kormánytól két teljesen független intézmény (a Polt vezette ügyészség és az MNB) ügyében állást foglalnia. "Ez itt most egy akkora probléma?" – kérdezte.

Kovács szavai szerint a kormány mindent megtesz azért, hogy garantája: senki ne kerüljön olyan helyzetbe, "hogy amikor közpénzzel kell elszámolni, vállalhatatlan dolgokat kelljen tenni".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Demeter Szilárd már az Origo-cikk előtt nácizott egyet

Demeter Szilárd már az Origo-cikk előtt nácizott egyet

CEU-rektor: Demeter szavaiban mutatkozik meg a rezsim valódi természete

CEU-rektor: Demeter szavaiban mutatkozik meg a rezsim valódi természete

Bruttó 1,7 milliót keres a híradós, aki Hadházy akcióját bunkónak nevezte

Bruttó 1,7 milliót keres a híradós, aki Hadházy akcióját bunkónak nevezte