Juhász Gábor
Juhász Gábor
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

11 milliárdos árbevétel mellett 2,5 milliárd forintos veszteséget hozott össze tavaly a Mediaworks Hungary Zrt.

A cég olyan lapok kiadója, mint a Nemzeti Sport és a Világgazdaság. Meg arról is nevezetes, hogy tavaly – még a magyar piacra most visszatért Heinrich Pecina kezében – ősszel bezárta a Népszabadságot, viszont megszerezte a Pannon Lapok Társasága Kft.-t, amely négy dunántúli megyében napilapok gazdája. Ez jó üzletnek bizonyult. A vidéki lapok nyereségéből félmilliárd forint osztalékot szavazott meg magának a Mediaworks.

Kell is a pénz, mert a cég hitelből terjeszkedett, és ezzel összefüggésben 2,5 milliárd forint veszteséget könyvelt el tavaly. A Mészáros Lőrinc-féle Opimus Press Zrt. kezében lévő Mediaworks más pénzéből terjesztette ki birodalmát: gyakorlatilag minden vagyontárgyát, követelést az MKB zálogjoga terheli tavaly ősztől. A cég korábbi eredményeivel a 2016-os adat nem összehasonlítható, mert a Mediaworks tavaly magába olvasztotta néhány vállalkozását, például a nyomdacégét és a Világgazdaság korábbi kiadóját. Több más cége jogi önállósága megmaradt, így olyan különös adatokat mutatnak a mérlegek, hogy a kiürített Népszabadság Zrt. – amely a Mediaworks előtt a napilap kiadója volt – 200 milliós nyereséget ért el tavaly.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!