szerző:
hvg.hu

A főpolgármester szokásos pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a problémák ellenére idén talán mégis elindulhat a 3-as metró felújítása az egyik szakaszon, de a másik kettőre egy éven belül olcsóbb ajánlatot kell szerezniük.

A főpolgármester szerint van némi optimizmusra ok a 3-as metró felújításával kapcsolatban, bár a tender részleteiről nem mondhatott semmit pénteki sajtótájékoztatóján.

A metróalagút esetében "csak" 15 százalékos a költségtúllépés, így a déli, Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszon – ennyi fedezetre (137,5 milliárd forint), amit az állam garantál – megindulhat a munka. Az északi és a középső szakaszra egy évük lenne olcsóbb ajánlatokat szerezni – magyarázta.

A főpolgármester egy kérdésre azt válaszolta, hogy NGM-engedéllyel még idén megindulhat a munka, talán valamikor kora ősszel, de nem akart konkrét időpontokat mondani, mert mint fogalmazott: "óriási hvg.hu-cikkek lesznek abból, hogyha a munkakezdés egy napot is késnek".

Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár csütörtökön azt mondta: mivel ez a főváros projektje, a megdrágult metrófelújítás többletköltségeit a fővárosnak kell előteremtenie, ha máshonnan nem, egyéb uniós költségkereteinek terhére.

A főpolgármester erre pénteken úgy reagált: neki az a dolga, hogy mindenáron megpróbálja felújítani a 3-as metrót, és nem szeretne államtitkárokkal belemenni vitákba, pláne politikai közösségén belül, de ha a főváros magára marad a 3-as metró ügyében, akkor hajlandóak az IKOP-projekteken belül is átcsoportosítani, ha muszáj, de állami garancia ekkor is szükséges. Azt nem árulta el, hogy melyik projektekről kellene ebben az esetben lemondani.

Tarlós szerint aki csak a 3-as metrón kéri számon a mérnökárak emelkedését, az nem következetes politikus.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kórházba került Janukovics

Kórházba került Janukovics

És akkor Varga Mihálynak támadt egy komoly gyanúja

És akkor Varga Mihálynak támadt egy komoly gyanúja

A Ruben és a Napszállta is díjat kapott a sevillai filmfesztiválon

A Ruben és a Napszállta is díjat kapott a sevillai filmfesztiválon

Földindulást hozhat a mobil iparágban a Qualcomm következő lapkakészlete

Földindulást hozhat a mobil iparágban a Qualcomm következő lapkakészlete

Szörényi Levente: Baromi jó érzés, hogy már nincs dolgom a zenével

Szörényi Levente: Baromi jó érzés, hogy már nincs dolgom a zenével

Hernádi újra felkerülhet az Interpol körözési listára

Hernádi újra felkerülhet az Interpol körözési listára