szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szembesítették a kormányt a miniszterelnöki tanácsadó büszke szavaival, látványosan hosszú válasz érkezett

Egyetért-e Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki tanácsadó kijelentésével, valóban nincs-e már gyermekéhezés Magyarországon? Ezt a kérdést tette fel az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó Rétvári Bencének. Az államtitkár nem tehette meg, hogy nem válaszol, az írásbeli válaszában viszont közel másfél oldalt sikerült teleírnia anélkül, hogy igennel vagy nemmel felelt volna a kérdésre.

Azt azért megírta, hogy ingyenes vagy kedvezményes étkeztetést a bölcsődétől a középiskola végéig 620 ezer gyerek kap ma Magyarországon – ez a szám a magyar gyerekek közel egyharmadát jelenti. Az idei nyári szünetben 6,67 milliárd forintot szánnak a gyerekek étkeztetésére. Ez viszont 620 ezer gyerekkel és a szünet két és fél hónapjával számolva azt jelentené, hogy napi átlagban kevesebb, mint 150 forintból kellene kihozni egy gyerek étkeztetését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaságos környezetvédelem: így is lehet!

Gazdaságos környezetvédelem: így is lehet!

A cumisüvegekből rengeteg mikroműanyag juthat be a gyermekek szervezetébe

A cumisüvegekből rengeteg mikroműanyag juthat be a gyermekek szervezetébe

Pár napra visszatér a vénasszonyok nyara

Pár napra visszatér a vénasszonyok nyara