szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szuperkórháznak kinézett mocsaras telek egy része magánkézben volt, egy volt fideszes önkormányzati képviselőtől is vásárolt az állam.

Egyelőre még a természet burjánzik azon a Dobogó nevű dél-budai városrészen, ahol a kormány a szuperkórházat tervezi felépíteni. Balog Zoltán kedden jelentette be, hogy megszerezték a telket, az RTL Klub Híradó információi szerint 4,4 milliárd forintért.

A terület az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszánál terül el, egyelőre leginkább egy bobpálya van rajta. Közművesíteni kell, valószínű, hogy autópálya-lehajtókra is szükség lesz, és a terület egy része elmocsarasodott, ami megnehezítheti a projektet.

A terület egy része magánkézben volt, ezekkel a tulajdonosokkal megegyezett a kormány. Egyikük Tamás László vállalkozó, korábbi kőbányai fideszes önkormányzati képviselő volt, aki a Híradóban bemutatott régebbi fotón Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök társaságában focit néz. Aktív résztvevője volt a békemeneteknek is.

A riportban megszólaltatták Hollik István KDNP-s képviselőt, aki nem tudta megmondani, hogy az ügyletben van-e összeférhetetlenség, mert mint mondta, ez a kormány hatásköre. A DK szerint aggályos, hogy Tamás Lászlótól vásárolt az állam, és a párt szerint egyébként is ésszerűbb lett volna a Szent Imre kórház bővítésével kialakítani a szuperkórházat.

A szuperkórház építése 2019-ben kezdődhet. Az 1058 ágyas intézmény az előzetes számítások szerint 140 milliárd forintból jöhet létre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Súlyos buszbaleset történt Brazíliában, 21-en meghaltak

Súlyos buszbaleset történt Brazíliában, 21-en meghaltak

Nők és gyerekek sérültek meg egy budapesti karambolban

Nők és gyerekek sérültek meg egy budapesti karambolban

Jakab Péter indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Jakab Péter indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson