szerző:
hvg.hu

A kedd este megjelent határozatokban a kormány a legbőkezűbben a sporttámogatásokkal bánik.

Újabb sporttámogatásokról döntött a kormány.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatok szerint a DVTK fejlesztési programjára 10 milliárd forint jut: a multifunkciós sportcsarnok kialakítására birkózótermekkel, kiszolgáló egységekkel, orvosdiagnosztikai és rehabilitációs központtal, a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadion rekonstrukciójára és az Öblös Sporttelep területén edzőközpont kialakítására, az egri Szentmarjay Tibor Stadion rekonstrukciójára, az Északi Sporttelep területén edzőközpont kialakítása, illetve a felvidéki labdarúgó akadémia létrehozására.

A kazincbarcikai, Akácfa utcai sportpálya fejlesztésére 492 milliót ad a kabinet, a szlovákiai másodosztályú bajnokságba idén feljutott Komáromi Futball Club által használt sportlétesítmény fejlesztésére pedig 5,9 millió eurónak megfelelő forintot. Ezt az összeget „külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül” a  Magyar Labdarúgó-szövetség kapja meg támogatásként.

A Sajóvölgye Focisuli Sportegyesület fejlesztésére 200 milliót utalnak ki, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia működési költségeire pedig 80 millió forintot. A Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen és Kézdivásárhelyen műfüves pálya építését 240 millióval támogatják.

Ezen kívül ezekre jut még 390 millió a Magyarországi Evangélikus Egyház Győri Evangélikus Egyházközsége Insula Lutherana épületegyüttesének befejezésére és 240 millió a tordai római katolikus templom rekonstrukciójára idén és jövőre. A diósgyőri vár „komplex fejlesztésére” idén és a következő két évben összesen 5 milliárd forintot szánnak.

Ehhez képest nem sokat kap a TIT használhatatlanná vált budapesti Planetáriuma: a szükséges életveszély-elhárító intézkedésekre 96 millió forintot adott a kormány.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!