szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyorsan nő, olcsó, és Kanadában már öt tonnát eladtak belőle.

A kanadai szupermarketekben az elmúlt hónapokban 5 tonna genetikailag módosított lazacot adtak el, ez a világon az első olyan hal, amely a biotechnológia alkalmazása után kereskedelmi forgalomba került – írja a The Guardian.

A lazacfajtát kanadai kutatók fejlesztették ki, két létező halfajta „keverésével”. A módosított génállományú lazac 30 hónap helyett 18 hónap alatt éri el felnőtt méretét, és ez idő alatt 75 százalékkal kevesebb táplálékot fogyaszt, mint vadon élő társai. Ennek hatására környezetvédelmi lábnyoma 25-ször kisebb.

A kanadai boltokban (átszámolva) 2800 forint körül adják kilóját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tényekkel reagálnak a vádakra a Színművészeti hallgatói

Tényekkel reagálnak a vádakra a Színművészeti hallgatói

Meghalt Marschall Péter tévés producer

Meghalt Marschall Péter tévés producer

Döntött a kormány: normál tanrend szerint kezdődik az iskola ősszel

Döntött a kormány: normál tanrend szerint kezdődik az iskola ősszel