szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Százhalombatta és Pusztaszabolcs, valamint Rákos és Hatvan között korszerűsítik a pályát. A Keleti és Kőbánya-felső között is lesz korszerűsítés.

A kormány összesen 155,2 milliárd forint hazai forrást biztosít a Százhalombatta-Pusztaszabolcs, valamint a Budapest-Hatvan közötti vasúti vonalszakasz korszerűsítésére – derül ki a pénteken megjelent kormányhatározatból.

Az összeg tartalmazza az uniós beruházások 15 százalékos hazai társfinanszírozását, valamint a szükséges adókat és a felmerülő el nem számolható költséget.

A projektek között szerepel a Kelenföld-Pusztaszabolcs vasútvonal átépítésének második ütemében a Százhalombatta-Pusztaszabolcs vonal korszerűsítése valamint az úgynevezett ETCS2 vonatbefolyásoló rendszer kiépítése, ami a nagyobb sebességhez szükséges.

A Budapest-Hatvan vonalszakaszon felújítják a Keleti pályaudvar-Kőbánya-felső és a Rákos-Hatvan közötti szakaszokat, Rákos és Hatvan között is kiépítik az ETCS 2 vonatbefolyásoló rendszert, valamint felújítják a gödöllői állomást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!