szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Különadót tervez kivetni a pécsi multinacionális vállalatokra az a 27 pontból álló javaslatcsomag, amely a csütörtöki közgyűlésre készül el - mondta a Pécsi Újságnak Csizi Péter fideszes parlamenti képviselő

A város 7,5 milliárd forintos hiányának lefaragását célzó csomag lényege, hogy a politika magán kezdi a spórolást, nem hárítja át a pécsiekre - közölte Csizi Péter a Pécsi Újságban.

A különadó pontos mértéke csütörtökön dől el, a lakosság újabb helyi adókra, vagy a jelenlegiek emelésére számítania - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy az NB III-ban szereplő Pécs Mecseki Futball Club a jövőben nem működhet az önkormányzat támogatásából.

Csizi Péter tagadhatatlannak nevezte, hogy nincs könnyű helyzetben a pécsi önkormányzat. Azt mondta, katasztrofális állapotban vették át a közösségi közlekedést a várost 2009 előtt irányító MSZP-től.

"A járatok havonta ezerszámra maradtak ki, és még ki is lopták a járműparkot egy külső cégbe" - közölte. Azt mondta, hatmilliárdos hitelt vettek fel a buszok cseréjéhez, "a törlesztéséből fakad a hiány döntő hányada".

"A mostani hiány gyökere 2009 januárjában keresendő, amikor a szocialisták eladták a buszokat" - jelentette ki Csizi Péter.

A politikus szerint nem történt puccs a városban azzal, hogy az ő vezetésével felállt az önkormányzat irányítását segítő új, stratégiai kérdésekben a határozatokat előkészítő, de sok esetben döntéshozó elnökség.

Továbbra is Páva Zsolt polgármester vezeti a várost, a tanácsadó testület nem az önkormányzat, hanem a pécsi Fidesz-KDNP frakció stratégiai irányítását végi - állította Csizi Péter.

A politikus szerint számítanak a kormány segítségére, azonban a konkrét javaslatokkal az önkormányzatnak kell előállnia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
UEFA-elnök: Nem tudtuk, hogy ilyen közel vannak hozzánk a kígyók

UEFA-elnök: Nem tudtuk, hogy ilyen közel vannak hozzánk a kígyók

Milyen feltételek mellett lehet most hitelt felvenni?

Milyen feltételek mellett lehet most hitelt felvenni?

V8 helyett villany: Magyarországon az elektromos Ford Mustang Mach-E, kipróbáltuk

V8 helyett villany: Magyarországon az elektromos Ford Mustang Mach-E, kipróbáltuk