szerző:
hvg.hu

Az Együtt elnöke szerint a csúszás miatt csaknem négymillió forint kötbért kellett volna fizetnie a felújítást végző cégnek, de a szervezők erről lemondtak. A rendőrség Juhász Péter feljelentése alapján indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Lázár János miniszter szerint, ha valaki hibázott, vállalnia kell a felelősséget.

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség az idei budapesti vizes világbajnokság egyik beruházása miatt. Az egykori margitszigeti kaszinó épületében lett volna a szervezőbizottság központja, de csak a világbajnokság vége előtt hat nappal készült el – tudósított a csütörtöki RTL Híradó.

A munkások a júliusi vizes világbajnokság nyitánya előtt is napon is lázasan dolgoztak az egykori kaszinó udvarán, és a tető egy részén sem volt még cserép, de bíztak benne, hogy elkészülnek a felújítással.

Az épületen azonban a következő napokban is folyamatosan dolgoztak, ez a helyszínen készített felvételeken látszott, bár azt állították már, hogy elkészült.

Borsa Miklós, a Budapest 2017 Nonprifot Kft. szóvivője akkor úgy fogalmazott: a kaszinó elkészült, és a szervezők azért nem voltak éppen akkor ott, mert elkezdődött a világbajnokság.

Az 1,2 milliárd forintba kerülő beruházást végül a vb zárása előtt hat nappal adták át.

Az Együtt elnöke szerint a csúszás miatt csaknem négymillió forint kötbért kellett volna fizetnie a felújítást végző cégnek, de a szervezők erről lemondtak. Juhász Péter úgy látja: teljesen értelmetlen volt a felújítás, mert az épületet nem használta a szervezőbizottság. Az pedig teljes nonszensz, hogy nem hajtották be a kötbért, mivel az az adófizetők pénze – tette hozzá.

A nyomozás tényét a rendőrség is elismerte, de csak annyit mondtak: ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

Lázár János miniszter a Kormányinfón azt mondta: folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozik, de ha valaki hibázott, felelősségre fogják vonni.

A világbajnokságot szervező céget is kereste az RTL Híradó, de a csütörtök esti adásig nem válaszoltak a feltett kérdésekre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!