szerző:
hvg.hu

Szinte pontosan százmillió forinttal nőtt a vizes világbajnokság ára.

Újabb két szerződésmódosítást tettek közzé a közbeszerzési hatóság oldalán a vizes vb-hez kapcsolódóan. Az mfor.hu vette észre a változtatásokat, amelyek után összesen 99,85 millió forinttal drágult a nyári rendezvény.

A nagyobb tétel a Valtonhoz jutott, a biztonsági cég az eredetileg tervezettnél 72 millió forinttal többet kapott. Ezt azzal indokolták: a vb és a FINA Masters nem rögtön egymás után kezdődött, ahogy először tervezték, hanem egy hét szünet volt a kettő között, de addig is szükség volt az őrző-védő munkákra. Ráadásul a Masters vb-n a magyarokra többen voltak kíváncsiak, mint hitték, és a külső rendezvényterületek bontása is nagyobb területet vett igénybe az első terveknél, így még tovább drágult ezek biztosítása.

Közel 28 millióval nőtt az ár azért is, mert Balatonfüreden a kültéri stéget faburkolat helyett szőnyeggel terítették le, a VIP-sátor puha helyett merev falú kellett, hogy legyen, valamint rájöttek, hogy azokban a létesítményekben, ahol emberek vannak a legnagyobb nyári hőségben, klímaberendezéseket kell beszerelni. Ezeket a munkákat a Hanley Service végezte el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!