szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külgazdasági és külügyminiszter Moszkvában van, ott nyilatkozott az amerikai CNBC-nek az Oroszországot sújtó uniós szankciókról.

Nem érték el céljukat az Oroszországra kiszabott uniós szankciók, mert azokat nem okoznak problémát Putyinéknak – erről beszélt a CNBC-nek szerdán Szijjártó Péter az orosz energetikai héten Moszkvában.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint az orosz gazdaság nincs padlón, ezért nem jelentenek problémát Oroszország számára a büntetőintézkedések, amelyeket egyebek mellett jogsértések és a Krím annektálása miatt szabtak ki. A magyar gazdaság ugyanakkor megérzi a szankciók hatását, bár Magyarország nem rúgta fel az egységes európai álláspontot, amikor a büntetőintézkedésekről született döntés – jegyezte meg.

Az MTI tudósítása szerint Szijjártó Péter arról is nyilatkozott Moszkvában, hogy új gázszállítási megállapodással váltja majd a 2021-ben lejáró szerződést Magyarország a Gazprommal, az orosz gázipari óriás idén 900 millió köbméter gázt tárol be a magyarországi tározókba.

A külügyminiszter egy szerdai kerekasztal-beszélgetésen azt mondta: a paksi bővítés nemcsak egy energetikai infrastrukturális objektum építése, hanem egy átfogó gazdasági fejlesztési terv, ami megkapta az összes szükséges engedélyt az Európai Bizottságtól, így januárban megkezdődik a projekt "látható részének" építése.

Szijjártó Péter a paksi bővítést ismét az évszázad legjobb üzletének nevezte Magyarország számára, rámutatva, hogy a beruházás szerinte nagyon jó pénzügyi struktúrában, az atomenergia-ipar legjobb képviselőjével együttműködve valósul meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olaszországban erősen megugrott a fertőzöttek száma, de a teszteléseké is

Olaszországban erősen megugrott a fertőzöttek száma, de a teszteléseké is

Az online bemutatókra koncentrál novembertől a Madách Színház

Az online bemutatókra koncentrál novembertől a Madách Színház

Hét ember ellen emeltek vádat a lefejezett tanár ügyében

Hét ember ellen emeltek vádat a lefejezett tanár ügyében