szerző:
hvg.hu

Az uniós pályázatra írt hatástanulmányban éves szinten számoltak tízezer utassal, ami viszont azt jelenti, hogy alapból veszteségesnek tervezték a beruházást. Sok minden egyébként meg sem valósult a beígért dolgokból.

Megszerezte az Átlátszó azt a 225 oldalas hatástanulmányt, amellyel a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak (FUNA) 600 millió forint EU-s támogatást kért a felcsúti kisvasút megvalósítására. Az oknyomozó portál tavaly nyáron kérte ki az NGM-től a pályázatot, majd mivel nem adták ki, ezért pert is indítottak, de végül az első tárgyalás előtt néhány órával a minisztérium kiadta az iratanyagot.

A FUNA 2015-ben pályázott a támogatásra, amit meg is kapott az NGM-től, a kisvasút építését pedig kiemelt beruházássá nyilvánították. A kisvasút végül 2016 április végén indult el.

A focialapítvány által benyújtott projektjavaslat egy 225 oldalas megvalósíthatósági tanulmány volt, amelyből több dolog is kiderült:

A projekt eredményeképpen, éves szinten kb. 10.000 fő látogatóval lehet számolni

– áll a szövegben, amely alapján a március elejétől október végéig tartó nyolc hónapos üzemeltetési időszakban nagyjából csak napi 41 utassal számoltak. Idén nyáron a FUNA pedig olyan adatokat adott ki, amelyek bőven teljesítik a 10 ezer fős éves látogatószámot.

  • A tanulmányban főleg azzal érvelnek a kisvasút mellett, hogy ez egy "turisztikai kínálatbővítés" lenne a környéken, és ezzel növelnék a környék vonzerejét.
  • A projektjavaslat kitér arra, hogy a kisvasút valószínűleg veszteséges lesz, viszont pluszlátogatókat hozhat a felcsúti stadionnak és az alcsúti arborétumnak és szállodának is, amelyeket szintén a Mészáros Lőrinc kezében lévő FUNA üzemeltet.

A projektgazda – aki a tervek szerint a projekt megvalósítását követően a kisvasút üzemeltetője lesz – üzemelteti a térség jelentős turisztikai desztinációit is, mint például a Alcsútdobozi Arborétumot, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát és ezen belül a Pancho Arénát, valamint a Puskás Akadémia Sport Hotelt is. Ennek következtében a turisztikai attrakciók gazdasági bevételei egy kézben összpontosulnak, a vasútüzem veszteségeit kiegyenlítheti a vasút turisztikai vonzerejéből adódó látogatószám-növekedés, mely a többi, projektgazda által üzemeltett szolgáltatás látogatószámát is emeli, ezzel közvetve bevételt keletkeztet.

  • A tanulmány szerint a kisvasút üzemeltetési és karbantartási költségei átlagosan évi 7 millió forintot tesznek ki, viszont csak évi 5-6 millió forint bevételt fog hozni, a veszteséget viszont a FUNA fogja finanszírozni saját költségvetése terhére.
  • A tanulmány szerint a kisvasút egy "mozgó tanösvény" lesz, "amely a kisvasúton kialakított interaktív eszközök segítségével mutatja be a térség természeti és kulturális értékeit, előkészítve az egyes állomásokhoz kapcsolódó tudnivalókat, érdekességeket", ez viszont mindmáig nem valósult meg.
  • Ígértek QR-kódot, mobilapplikációt és Facebook-oldalt is, de egyelőre az első kettőből nem lett semmi, ahogy a honlap gyengén látók számára készített verziójából sem. A tanulmányban egyébként a "Braille-írásos" táblákat "brei írásnak" hívják, ezzel az információs táblákat tették volna akadálymentesítetté.
  • A tanulmány szerint végeztek egy 500 fős közvélemény-kutatást is a környéken, a válaszadók közül 296-ot pedig nagyon érdekelt a tervezett kisvasút, 468-an jó kezdeményezésnek tartották, 55 fő pedig egyenesen "javasolta a kisvasút vonalának hosszabbítását, egészen Bicske városig".

A kisvasút építésére a magas támogatási arány miatt nem kellett közbeszerzést kiírni, a focialapítvány három ajánlatot kért a Swietelsky Vasúttechnika Kft-től, a Ker-Közép Kft.-től és a Vasútépítők Kft.-től, ezek közül a legolcsóbb ajánlatot fogadták el, a Swietelskyét. A cég nevében az egyik aláíró Homlok Zsolt ügyvezető igazgató volt, akit 2016 őszén menesztettek a cégtől, 2017 nyarán pedig feleségül vette Mészáros Lőrinc kisebbik lányát, Mészáros Ágnest.

A Swietelsky összesen öt alvállalkozóval dolgozott, amelyek egyike épp a felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft. volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!