szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eredetileg tervezettnél nagyobb lehet a Fradiváros, a Déli Pályaudvart pedig úgy alakíthatják át, hogy a Testnevelési Egyetem járjon igazán jól.

Ultramodern sportvárost húzhatnak fel a Népligetben Kubatov Gábor vezetésével – olvasható az e heti HVG-ban. A Fradiváros ötletét már négy évvel ezelőtt felvetették, de akkor még csak az elavult sportlétesítmények kipofozásáról volt szó. Ehhez képest most már ott tartanak, hogy rendezvény-, torna- és birkózóterem, öttusaközpont, jégcsarnok, foci- és gyeplabdapályák, kollégium, négycsillagos szálloda, illetve egy orvosi központ épülne.

Ezzel egy bökkenő maradt: a Népliget az állam, a főváros, Kőbánya, a BKV, és a magántulajdonú Tara Ingatlanfejlesztő osztatlan közös tulajdonában van, mielőtt bárki bármit építene ott, elvileg minden tulajdonos engedélye kell. De ha az FTC-ről van szó, ez sem gond, az Építők sporttelepét például arra hivatkozva adták a klub vagyonkezelésébe ingyen, hogy közfeladatot vállal át. Az első pályázaton már eredményt is hirdetett a Fradiváros Zrt.: a tereprendezést és a bontást az az OK Bau Kft. végzi el, amelynek többségi tulajdonosa Garancsi István egy cége.

De Mocsai Lajos sem tud olyat kérni a kormánytól, amit ne kapna meg. A sikeres kézilabdaedző rektori kinevezéséért még a felsőoktatási törvényt is megváltoztatták, a Testnevelési Egyetem teljes campusát felújítják, sőt, a kormány korábbi döntésével ellentétben nem ötletpályázatot írtak ki a Déli pályaudvar üzemi területének hasznosítására, hanem bevonták az egyetemi fejlesztésekbe. A teljes költség még megtippelhetetlen, az viszont már most biztos, hogy a területnek csak kis része lesz nyitott a város lakói előtt.

További részletek az e heti HVG Gazdaság rovatában.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Blikk: Garancsi István veheti meg az Újpestet

Blikk: Garancsi István veheti meg az Újpestet

Politico: Trócsányi perrel fenyegeti a Néppártot

Politico: Trócsányi perrel fenyegeti a Néppártot

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen