szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Polt Péter szerint az ügyészség objektíven végezte a munkáját, a Jobbik képviselőjének kérdésére viszont elismerte, bátran lefideszesezhető ő is, meg az ügyészség is. De ez csak egy vélemény marad.

Polt Péter legfőbb ügyész a szervezet elmúlt éves beszámolóját ismertette kedden az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt. Polt elmondta, a bűncselekmények száma, ahogy az elkövetők száma is évről évre csökken.

Hadházy Ákosnak, az LMP frakcióvezető-helyettesének korrupciós esetekre vonatkozó kérdésére Polt azt felelte, a gazdasági korrupciós esetek száma stagnált tavaly, míg a hivatali korrupciós eseteké nőtt, azonban nem azért, mert több ilyen bűncselekményt követtek el, hanem mert hatékonyabb volt a felderítés. A képviselő érdeklődött arról is, hány politikus érintett a korrupciós ügyekben. Polt Péter erre azt mondta, ilyen jellegű statisztikát nem gyűjtenek, csak elkövetők és sértettek vannak, akiket nem sorolnak be politikailag.

Fideszes-e a fideszes?

Staudt Gábor Jobbikos képviselő arra volt kíváncsi, a Legfőbb Ügyészség azt követően is visszautasítja-e, hogy "fideszes" lenne, miután a Kúria úgy döntött, nem sért személyiségi jogokat, hogy Polt Pétert "bűnsegédnek" vagy "fideszes ügyészség vezetőjének" nevezik. Polt Péter azt válaszolta, a bíróság a kijelentést véleménynyilvánításnak ítélte, véleményt pedig bárki szabadon mondhat, de ettől az még nem válik ténnyé. Polt Péter egyébként évekig a Fidesz tagja volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!