szerző:
HVG
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ezúttal egy balatoni golfpályát sikerült megcsípniük abból a vagyonból, amelyre az állam stratégiai érdekekre hivatkozva tenyerelt rá. A HVG e heti számából az is kiderül, hogy egy újabb stróman dolgozik az oligarchák keze alá.

Az ország egyik legszebb, a Tihanyi-félszigetre néző, 18 lyukas golfpályája a bő 60 hektáros balatonudvari ingatlan tulajdoni lapja szerint egy mindössze 34 éves, nem különösebben ismert üzletemberé lett néhány nappal ezelőtt. Alaposabb szemrevételezés után azonban már kirajzolódik, hogy Vagács András fontos üzleti körökben mozog: vérbeli oligarchák, vagyis a kormányhatalomhoz közelálló gazdasági potentátok környékén.

Vagács például alig egy hónappal ezelőtt lett tulajdonos egy ingatlanfejlesztő vállalkozásban (Pro-Dieci Kft.), amelyben rajta kívül még Hoffmann Gézának van üzletrésze. Hoffmann tulajdonos-ügyvezetőként volt abban a projektcégben (Viona Kft.), amely közreműködött a pesti belváros egyik legértékesebb háztömbjének, a Vigadó utcai Mahart-székház épületének a megszerzésében. A patinás ingatlan tulajdonosai közé így került be Orbán Viktor kormányfő veje, Tiborcz István.

Az ügylet egyik központi figurája ugyanakkor az állami vagyon felett őrködő Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatója, Szivek Norbert, aki az elmúlt években több olyan felszámolási eljárásban is felbukkant, amelyben valaki értékes ingatlanhoz jutott. Most azonban Szivek átszervezésbe kezdett, és cégbirodalmának tagjait egyre-másra adja át egy ügyvédnek, Bolevácz Évának.

Bolevácz azonban nemcsak saját nevében jár el az újonnan megszerzett vállalkozások részvényeseként, hanem más nevében is. A titokzatos befektető, aki Bolevácz mögött megbújik, máris milliárdosra rúgó vagyon felett rendelkezhet.

További részleteket a HVG e heti számában lehet olvasni.
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!