szerző:
hvg.hu

Az ügyet a beruházást ellenőrző minisztérium vizsgálja.

Balatonfüreden wellness hotelként működik az a több mint félmilliárdos tao-támogatásból felhúzott épület, amelyet eredetileg kézilabda akadémiának szántak – derítette ki a Direkt36 és az RTL Klub. Az épület tavasszal elkészült, de nem a gyerekek költöztek be, csak a neve - Akadémiai Sporthotel - utal arra, eredetileg mire szánták.

Balatonfüreden komoly hagyományai vannak a kézilabdának, a város csapata jelenleg is a bajnokság negyedik helyén áll, a Balatonfüredi KSE utánpótlás csapatai is több korosztályban versenyeznek. A támogatást a város kézilabdás alapítványa kérte a Magyar Kézilabda Szövetségtől.

Az újságírók november közepén keresték fel a hotelt, de a recepción semmit sem tudtak a kézilabda akadémiáról, azt mondták, "a kollégiumból szálloda lett."

Az akadémiát építtető alapítvány szerint 2017 "a terveknek megfelelően átmeneti év", a következő időszakban szerintük megoldódik valamennyi utánpótláskorú, kollégiumi ellátásra jogosult kézilabdázó elhelyezése.

A Magyar Kézilabda Szövetség azt mondta, szakmai célkitűzéseivel nem egyeztethető össze, hogy a támogatásból hotel épüljön, a támogatásról viszont még az előző vezetés döntött. A beruházást ellenőrző Emberi Erőforrások Minisztériuma vizsgálja az ügyet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!