szerző:
hvg.hu

Nincs vita: az EU tévedett.

Apró, ám annál freudibb tévedést fedezett fel a Keleti partnerség csúcstalálkozó résztvevőit bemutató brosúrán a Brüszi, a véresen vicces EU-portál. Orbán Viktor miniszterelnök neve ugyan helyesen szerepel rajta, sőt, országát is sikerült eltalálnia a tájékoztató készítőinek, ám portréja mellett a belga zászló szerepel.

A tévedés annál is furcsább, mivel ezt a kiadványt minden EU-csúcsra elkészítik az Európai Tanács munkatársai, Orbán Viktor pedig már több mint ötven ilyen találkozón vett részt.

Belgium híres arról, hogy nehezen megy a kormányalakítás. A 2010-es választás után 589 napig tartott, amíg sikerült tető alá hozni a koalíciós megállapodást a szövetségi állam pártjai között. Orbán ezzel szemben előszeretettel hangsúlyozza brüsszeli látogatásain, hogy mennyire erős kormánytöbbség élén áll. Azzal kapcsolatban mégis kétségeink támadhatnak, hogy örülnének-e a belgák a Brüsszelt megállítani készülő fideszes politikusnak.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!