szerző:
hvg.hu

Új székházba költözik az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) 2019 áprilisáig, a 20 milliárdos beruházással elkészülő központban négy pinceszint is lesz.

Az AH és a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) új székháza a XI. kerületben legkésőbb 2019 áprilisára elkészül - írta a Magyar Idők.

A különlegesen védett objektumban kapnak helyet a Kormányzati Adatközpont szerverei is. A lap szerint a csúcstechnikával felszerelt irodaház a költözéssel együtt több mint 20 milliárd forintba kerül.

Az újbudai, Fehérvári út 70. szám alatti új székhelyen az építkezés gőzerővel zajlik, az eredeti épületet szerkezetig visszabontották, a tömbön belüli négy udvarban lévő utólagos beépítéseket megszüntették.

A Magyar Idők információi szerint a négy plusz pinceszintes épületben a földszinten lesz az adatközpont – a gépek mintegy 600 négyzetméteres termet foglalnak majd el –, az emeleti részeken kapnak helyet az polgári elhárítás és a TIBEK irodái.

Az ingatlan felújításához és az informatikai rendszer kialakításához a Magyar Közlönyben megjelentek szerint jövőre 5,9 milliárd, míg 2019-re ötmilliárd forintot biztosít a kormány.

Ezen túlmenően a belügyminiszter további 10,9 milliárd forintot használhat fel erre a célra.

Az épületben közel ezer ember végez majd irodai munkát. A tervek szerint a személyforgalmi főbejáratot a Soproni utca felől alakítják ki.

Az épületben működő, fokozottan védettnek minősülő intézmények miatt a Soproni úti és Galambóc utcai homlokzat mentén csak engedéllyel lehet majd megállni, a Fehérvári úti és a Hauszmann Alajos utcai homlokzatnál pedig tilos lesz a megállás.

A parkolást tiltó táblák kihelyezését Újbuda önkormányzatának honlapján elérhető dokumentum szerint 2018 októberétől tervezik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megkapta a spanyol behívót Sterbik Árpád, aki már bizonyított bravúros beugróként

Megkapta a spanyol behívót Sterbik Árpád, aki már bizonyított bravúros beugróként

Hadházy üzent Bayernek: "Fölöslegesen ne gyűjtse az ötforintosokat"

Hadházy üzent Bayernek: "Fölöslegesen ne gyűjtse az ötforintosokat"

Egyelőre az állami MVM sem alkalmazza a túlóratörvényt

Egyelőre az állami MVM sem alkalmazza a túlóratörvényt

Megöli a kávét a klímaváltozás

Megöli a kávét a klímaváltozás

Szmájlival küldte át a Századvég a legújabb közvélemény-kutatását

Szmájlival küldte át a Századvég a legújabb közvélemény-kutatását

A francia szélsőjobb kihátrál az egyik legnagyobb melléfogásából

A francia szélsőjobb kihátrál az egyik legnagyobb melléfogásából