szerző:
hvg.hu

A pénzintézet hat év alatt több mint 47 milliárd forintot adott a látványcsapatsport-szervezeteknek

Ezzel – írja a G7 – a legnagyobb tao-donor, mivel minden hetedik adóforint tőle érkezett a sportba.

Bár a Kúria október végi döntése értelmében a tao-támogatások nyilvánosak, a cégek továbbra is titkolóznak. A G7 megkeresésére összeget csak az OTP közölt, azt azonban nem adta ki, hogy mely sportszervezeteket támogattak a pénzből. Csak annyit jegyeztek meg, hogy a szponzorációhoz hasonlóan a tao esetében is a labdarúgást és a kézilabdát részesítik előnyben, ezen belül is főleg utánpótlás-nevelésre adnak pénzt.

A Magyar Telekomtól csupán annyit válaszoltak, hogy kisebb szervezeteknek juttattak pénzt ezen a csatornán, azt nem árulták el, hogy mennyit.

A Mol is utal sportszervezeteknek, azt azonban nem lehet tudni, hogy mennyit; az erre vonatkozó kérdésekre nem válaszoltak.

Az E.Onnál annyit közöltek, hogy a tao keretében is a vízilabdasportot támogatják, de az nem derült ki, mennyivel.

A lap szerint a legnagyobb külföldi tulajdonú hazai cégek általában 10, legfeljebb 100 milliós nagyságrendben utaltak adóforintokat sportszervezetekhez.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!