szerző:
hvg.hu

Meghatározhatja a Magyar Posta, hogy a dolgozóinak mennyi biztosítást kell értékesíteniük, aki pedig kevesebbre beszéli rá az ügyfeleket, kevesebb jutalékot kap – ismerték el.

Válaszolt a Magyar Posta a hvg.hu cikkére. Több postás is arra panaszkodott, hogy meghatározzák, mennyi életbiztosításra kell rábeszélniük az ügyfeleket, aki pedig nem hozza a célszámait, az személyes elbeszélésen magyarázkodhat. Erről azt a választ kaptuk: „A Magyar Posta valamennyi üzleti területén vannak éves célkitűzések, csakúgy mint más vállalatoknál. A pénzügyi termékek értékesítésére vonatkozó éves terveket postahelyi szintig lebontjuk központilag.

A postavezető egyéni, munkatársi szintű értékesítési elvárást azon munkatársak részére oszthat, akiknek munkaköri leírása tartalmazza az értékesítési feladatokat, és meghatározott időközönként ennek értékelése megtörténik.”

A cég válaszából kiderül: a postai dolgozók fizetését az is meghatározza, hogy mennyi életbiztosítást kötnek náluk, illetve mennyi más értékesítést tudnak elérni. Mint írták, „a Magyar Posta stratégiai célja, hogy hagyományos pénzforgalmi szolgáltatásai mellett egyre szélesebb pénzügyi termékkört kínáljon ügyfeleinek és ezek előnyeiről tájékoztatást nyújtson.” „Munkatársaink számára az értékesítés után a piaci gyakorlatnak megfelelően egyéni jutalék szerezhető. Mindez az alapbéren és ahhoz kapcsolódó havi juttatásokon felül jár az érintetteknek. Az értékesítő munkatársak havonta megkapják a jutalékelszámolást.”

A postások arról is panaszkodtak, hogy a nyolcórás munkaidő nem elég arra, hogy minden munkájukat elvégezzék. A cég válaszában ezt nem tagadta, csupán azt tették hozzá: „amennyiben egy munkatársnak túlórája keletkezik, azt a Munka Törvénykönyve szerint számolja el és fizeti ki számára a vállalat”.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Cikkünk után Balázsék megpróbálták szétkapni a Posta szóvivőjét

Saját családtagjaiknak kötnek a postások biztosítást, hogy meglegyen az éves keretük – írták többen a postai dolgozók panaszairól szóló cikkünkre reagálva. A Magyar Posta szóvivője a Rádió 1-nek azt mondta: retorziók nincsenek, de a jutalom csökkenhet, ha nem teljesítenek jól.

Megint ukránozik és határontúlizik a DK

Megint ukránozik és határontúlizik a DK

Gond volt a TV2-nél, nem ment az élő műsor

Gond volt a TV2-nél, nem ment az élő műsor

Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter

Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter

Súlyos videó: a megáradt spanyol folyó mindent visz, amit ér

Súlyos videó: a megáradt spanyol folyó mindent visz, amit ér

Elképesztő őrület! Hajdú Péter is tanácsot ad Orbán Viktornak!

Elképesztő őrület! Hajdú Péter is tanácsot ad Orbán Viktornak!

„Nem jó, ha valaki a gyereke véleménye ellenében dönt az iskoláról”

„Nem jó, ha valaki a gyereke véleménye ellenében dönt az iskoláról”