szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meghatározhatja a Magyar Posta, hogy a dolgozóinak mennyi biztosítást kell értékesíteniük, aki pedig kevesebbre beszéli rá az ügyfeleket, kevesebb jutalékot kap – ismerték el.

Válaszolt a Magyar Posta a hvg.hu cikkére. Több postás is arra panaszkodott, hogy meghatározzák, mennyi életbiztosításra kell rábeszélniük az ügyfeleket, aki pedig nem hozza a célszámait, az személyes elbeszélésen magyarázkodhat. Erről azt a választ kaptuk: „A Magyar Posta valamennyi üzleti területén vannak éves célkitűzések, csakúgy mint más vállalatoknál. A pénzügyi termékek értékesítésére vonatkozó éves terveket postahelyi szintig lebontjuk központilag.

A postavezető egyéni, munkatársi szintű értékesítési elvárást azon munkatársak részére oszthat, akiknek munkaköri leírása tartalmazza az értékesítési feladatokat, és meghatározott időközönként ennek értékelése megtörténik.”

A cég válaszából kiderül: a postai dolgozók fizetését az is meghatározza, hogy mennyi életbiztosítást kötnek náluk, illetve mennyi más értékesítést tudnak elérni. Mint írták, „a Magyar Posta stratégiai célja, hogy hagyományos pénzforgalmi szolgáltatásai mellett egyre szélesebb pénzügyi termékkört kínáljon ügyfeleinek és ezek előnyeiről tájékoztatást nyújtson.” „Munkatársaink számára az értékesítés után a piaci gyakorlatnak megfelelően egyéni jutalék szerezhető. Mindez az alapbéren és ahhoz kapcsolódó havi juttatásokon felül jár az érintetteknek. Az értékesítő munkatársak havonta megkapják a jutalékelszámolást.”

A postások arról is panaszkodtak, hogy a nyolcórás munkaidő nem elég arra, hogy minden munkájukat elvégezzék. A cég válaszában ezt nem tagadta, csupán azt tették hozzá: „amennyiben egy munkatársnak túlórája keletkezik, azt a Munka Törvénykönyve szerint számolja el és fizeti ki számára a vállalat”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Cikkünk után Balázsék megpróbálták szétkapni a Posta szóvivőjét

Saját családtagjaiknak kötnek a postások biztosítást, hogy meglegyen az éves keretük – írták többen a postai dolgozók panaszairól szóló cikkünkre reagálva. A Magyar Posta szóvivője a Rádió 1-nek azt mondta: retorziók nincsenek, de a jutalom csökkenhet, ha nem teljesítenek jól.