szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hegedüs Éva cége szerzett többségi tulajdont a pénzintézetben.

A Hegedüs Éva tulajdonában lévő E. P. M. Kft.-nek adta el az állam a Gránit Bankban meglévő 36,5 százalékos tulajdonjogát – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium a Világgazdaságban.

A lap azt írja, a bankban az irányítói jogokkal eddig is rendelkező cégnek eddig 24,7 százalékos részesedése volt, most viszont 61,2 százalékkal főrészvényes lett.

A magyar állam 2013-ban tőkeemeléssel lett 49,9 százalékban tulajdonos a Gránit Bankban, 2015-ben egy újabb tőkeemelés idején pedig ez az arány 36,5 százalékra csökkent.

Az állam összesen 4,3 milliárd forinttal szállt be a bankba, Hegedüs cége most 4,5 milliárdért vette meg a pakkot.

Hegedüs Éva korábban Demján Sándor alapító részvényeit vette meg a Gránit Bankban, így eddig is ő irányította a pénzintézetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Titok maradhat, ki vásárolja be magát a Gránit Bankba

Tízmilliárd forint körüli összeget fizethet a vevő a Gránit Bank állami részesedéséért, ami két és félszeres hasznot hoz az államnak. A politika közelében ismert nevek is felbukkanhatnak a leendő tulajdonosok között.