szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A megyei lapok jó részét és köztük a Nemzeti Sportot is kézben tartó Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója publicisztikát közölt Orbán Viktor kedvenc újságában, a Nemzeti Sportban. A szerző idősebb Dárdai Pál halálhíréből kiindulva arra a következtetésre jut, hogy új stadiont kellene építeni Pécsre.

A Népszabadságot bezáró, ma már a megyei lapok egy részét is a kezében tartó Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója, Pauska Zsolt a szintén Mediaworkshöz tartozó Nemzeti Sportban „Dárdai-stadion?” – címmel jelentetett meg egy jegyzetet, amit a 444 szúrt ki.

A publicisztika írója idősebb Dárdai Pál halálhíréről arra asszociált, hogy egy újabb focistadiont kellene építeni Pécsen. Annak ellenére, hogy a pécsi csapat, a PMFC jelenleg csak a harmadosztályban játszik.

Pauska szerint azonban a dél-dunántúli futball évtizedek óta egymillió ember szórakozása. A szerző ezért felveti, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetségnek jobban kellene figyelnie a Dél-Dunántúlra.

Pauska azonban önreflexiót tanúsítva megyjegyzi, hogy máshol is szeretik a futballt, illetve hogy Pécsen egy fociakadémia már amúgy is épül, amit idősebb Dárdai Pálról fognak elnevezni.

Zárómondatában mégis mer nagyot álmodni, és megemlíti, hogy még jobb lenne, ha egy stadiont is elnevezhetnének Dárdairól a városban. „Kérünk tehát, tisztelettel, Pécsre egy új stadiont” - zárja sorait a szerző.

Mivel a rangos publicisztika Orbán Viktor kedvenc újságában jelent meg, az eséyt megkapta Pauska, hogy kérése meghallgattatásra találjon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
70 ezerszer kértek ingyenes bérletet Budapesten az álláskeresők

70 ezerszer kértek ingyenes bérletet Budapesten az álláskeresők

Olyanok is kaphattak koronavírus elleni oltást, akik még nem jogosultak rá

Olyanok is kaphattak koronavírus elleni oltást, akik még nem jogosultak rá

Ittasan tolatva gázoltak halálra egy gyalogost Mosonmagyaróváron

Ittasan tolatva gázoltak halálra egy gyalogost Mosonmagyaróváron