szerző:
hvg.hu

Újabb Airbus-repülőkről írtak alá szerződést.

146 Airbus-gépet vesz a Wizz Air – közölte az Airbus. Mint írták, a légitársaság Dubajban egy rendezvényen írta alá a szerződést a repülőgépgyártóval a 72 darab A320neo és a 74 darab A321neo típusú gép megvásárlásáról.

A közlemény szerint a bevásárlásra még rá kell bólintania a Wizz Air Holding részvényeseinek is, de ha ez megtörténik, akkor a légitársaságnak összesen 368 gépet rendelt már az Airbustól. Jelenleg a Wizz Air 88, szintén Airbus-gépet üzemeltet.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója azt mondta, az új gépekkel akarják fenntartani a növekedésüket a következő évtizedben.

Az Airbus hozzátette, az A320neo Family családba tartozó gépek a legújabb technológiával vannak ellátva, így pedig több üzemanyagot tudnak megtakarítani, mint a korábbi repülőgépek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!