szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az anyasági támogatás, a csecsemőgondozási díj és a gyermekgondozási díj szabályai is változnak 2018-tól.

Több családtámogatási szabály is megváltozik az új évben – gyűjtötte össze az Adózóna. Az anyasági támogatás kapcsán a legjelentősebb változás, hogy 2018. január 1-jétől bővül a támogatásra jogosultak köre. Azaz anyasági támogatást kaphat a nem Magyarország területén élő, külföldön született, magyar állampolgárságú gyerek anyja vagy gyámja is, és a határon túliaknak is járhat, ha van magyar igazolványuk. Kibővül a csecsemőgondozási díjra jogosultak köre is, a csecsemőt gondozó vér szerinti apa is megkaphatja ezt a támogatást, ha a vér szerinti anya szülői felügyeleti joga megszűnt.

Megváltoznak a diplomás gyermekgondozási díj szabályai is, ez a gyerek születésének napjától az eddigi egy év helyett a második születésnapig jár. A szabályozás további részleteiről és a változásokról az Adózónán olvashatnak bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oroszország kilép a Nemzetközi Űrállomás-projektből

Oroszország kilép a Nemzetközi Űrállomás-projektből

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban

Ez a vese benn akar maradni, és benn is fog

Ez a vese benn akar maradni, és benn is fog