szerző:
hvg.hu

A. G. Sulzberger január elsején hosszú levélben köszöntötte az olvasókat és szabta meg az irányt, amit a NYT a jövőben is követni fog.

Állította, hogy a lap továbbra is fel fogja tárni a legfontosabb és legérdekesebb történéseket, mert abban hisznek, hogy a világot csak úgy lehet jobb hellyé tenni, ha először megértjük azt. „A Times a jövőben is érdekek és félelem nélkül fog működni, mert hiszünk abban, hogy csak így lehet megtudni, mi az igazság.”

Donald Trump, aki kifejezetten rossz viszonyt ápol a lappal, nem hagyta szó nélkül Sulzberger beköszönőjét. Először köszöntötte az új kiadót a „hanyatló” NYT élén, majd azt tanácsolta neki, fogadja meg az alapító, Adolph Ochs tanácsát, aki úgy fogalmazott, a híreket pártatlanul, mindenféle befolyástól mentesen közöljék.

Az elnök szerint a NYT-nak hanyagolnia kellene szerinte nem létező névtelen forrásait is és méltó módon kellene hírt adniuk az Amerikai Egyesült Államok elnökének tevékenységéről is. Ha megfogadják az újságírók a trumpi tanácsot, nem kell majd megint bocsánatot kérni, ha újra megválasztják az elnököt, szúrt oda tweetjében.

Emlékezetes ugyanis, hogy amikor eldőlt, hogy ki nyeri a választásokat, a NYT részben bocsánatot kért az olvasóktól, és elismerte, hogy a lapnál nem megfelelően mérték fel, értékelték Donald Trumpot. Egyúttal megígérte, hogy a lap a jövőben körültekintőbb munkát végez majd.

„Ilyen szeszélyes és kiszámíthatatlan választás után felmerülnek elkerülhetetlen kérdések: vajon Donald Trump konvenciókhoz valóban nem ragaszkodó magatartása nem vezetett-e ahhoz bennünket és más hírszolgáltatókat, hogy alábecsüljük támogatottságát az amerikai választók körében?” – állt akkor a levélben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!