szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Makovecz Imre tervei alapján épült komplexum megnyitása óta veszteséges.

Kormányzati forrásból, mintegy 9,5 milliárd forintból bővítik a makói fürdőt – jelentette be Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) polgármester a Maros-parti városban. A makói önkormányzat idén 1,955 milliárd, jövőre 4,714 milliárd, 2020-ban pedig 2,830 milliárd forint támogatást kap a turisztikai beruházásra.

Farkas Éva Erzsébet emlékeztetett: Makovecz Imrének 12 épülete áll Makón, ezek között a legnagyobb a 2012-ben átadott fürdő, amely eredeti terveinek csak egy része valósulhatott meg. Az önkormányzat már 2015-ben elkötelezte magát a Makovecz-örökség gondozása mellett, így a tervező elképzelései alapján készül el – szintén kormánytámogatással – az új városi könyvtár, és születtek meg a fürdőbővítés engedélyes tervei.

Ahogy korábban a makói Makovecz-tervekről szóló cikkünkben írtuk, a városi fürdő, a Hagymatikum fürdő 4 milliárd forintból épült, és fél évvel az átadása után le is mondott az igazgatója. A Délmagyar akkor azt írta, Kovacsics Imre azzal indokolta távozását, hogy csodára volna szükség a létesítmény rentábilissé tételéhez. A komplexum, amelynek bővítésére most a milliárdokat kapja a helyi önkormányzat, azóta is veszteséges.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!