szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Süli János tárca nélküli miniszter szerint a szerződésben 88 jármű bérlése szerepel lehetőségként, de ekkora mennyiséget nem kötelesek és nem is akarnak lehívni.

Az MSZP-s Mesterházy Attila rákérdezett írásban Süli János tárca nélküli miniszternél, hogy milyen típusú és felszereltségű autókat tartalmaz a Paks II.-nek bérelt flotta, illetve mi indokolja majdnem 90 gépkocsi bérlését, üzemeltetését, ha az MVM Paks II. Zrt. igazgatósága, felügyelőbizottsága és a menedzsment összlétszáma sem éri el a 25 főt.

Süli János azt válaszolta, hogy a Paks II. Zrt. most összesen 47 dolgozónak biztosít céges járművet. A nagyon hivatalos megfogalmazás szerint ezek „a társaság telephelyei és partnerei, hatóságok székhelyei közötti napi munkavégzéshez kapcsolódó utazást hivatottak szolgálni”.

A bérleti és üzemeltetési keretmegállapodásban maximális mennyiségként 88 járművet jelöltek meg. Ebben van a nem vezetők munkájához szükséges, úgynevezett „kulcsos autó”, vállalati mikrobusz, valamint úgynevezett pick-up. Utóbbiakat terepmunkához bérlik majd később.

Süli János szerint nem kötelesek lehívni a keretmegállapodásban szereplő teljes mennyiséget, és jelenleg nem is tervezik ennek lehívását.

Most összesen 58 járművet bérelnek. A maximális járműmennyiséget a keretmegállapodás 96 hónapos, azaz 8 éves futamideje alapján határozták meg, valamint figyelembe vették, hogy növekszik majd Paks II. Zrt. létszáma – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: 3 millió beoltott

Orbán: 3 millió beoltott

Adagonként 19,5 euróért vett az EU újabb 900 millió Pfizer-vakcinát

Adagonként 19,5 euróért vett az EU újabb 900 millió Pfizer-vakcinát

Szeptembertől katolikus szemléletű történelem- és irodalomkönyvet is választhatnak az iskolák

Szeptembertől katolikus szemléletű történelem- és irodalomkönyvet is választhatnak az iskolák