szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Portfolio úgy tudja, a felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Konzum csoport is vételi ajánlatot tett a Telenor magyarországi érdekeltségére.

Ahogy korábban megírtuk, elismerte a Telenor, hogy érdeklődés érkezett közép-kelet-európai érdekeltségeinek megvásárlása iránt – ebbe a magyar, a bolgár, a szerb és a montenegrói leányvállalatok tartoznak bele. Akkor a Megamarket akvizíciós információszolgáltató bennfentesekre hivatkozva azt közölte, hogy a norvég vállalat egy amerikai befektetési alappal tárgyal a 2 milliárd eurós üzletről.

A Portfolio most piaci forrásokra hivatkozva azt írja, hogy nemcsak az amerikaiaktól kaphatott vételi ajánlatot a Telenor, hanem a Konzum csoporttól is, a magyar leánycégre.

A lap megkereste Jászai Gellértet, a Konzum elnökét, aki arról beszélt nekik: "A Random Capital konferenciáján tavaly novemberben bemutatott prezentáció, illetve a BÉT honlapján is közzétett befektetői tájékoztató szerint a tőzsdei csoport egyik kiemelt akvizíciós, illetve fejlesztési területe az informatikai-telekommunikációs szektor. Ebbe a stratégiába a tevékenysége miatt a Telenor is beleilleszkedik."

Arról, hogy Mészáros Lőrincék is szemet vethettek a Telenor magyarországi érdekeltségére, itt írtunk hosszabban. Mint jeleztük, az ajánlat mögött az is állhat – amiről Lázár János nemrég egy vidéki lakossági fórumon mondott, és ami már korábban is szóba került – a kormány régóta szeretne egy állami mobilcéget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Foci-Eb: Olaszország negyedházat mert bevállalni a római Olimpiai Stadionban

Foci-Eb: Olaszország negyedházat mert bevállalni a római Olimpiai Stadionban

Cuki állatokkal a boldog házasságért

Cuki állatokkal a boldog házasságért

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön