szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az északi szakasz felújítását már megkezdték. A jóval rosszabb állapotban lévő középső valamint déli szakasz rekonstrukciójára ismét kiírták a közbeszerzési eljárást.

Kiírta a közbeszerzési eljárást a BKV a 3-as metró középső és déli szakaszának felújítására – derül ki a keddi európai közbeszerzési értesítőből.

A dokumentáció szerint a pályázatokat március 6-áig kell beadnia a jelentkezőknek, a beruházást 16 hónap alatt kell végrehajtani, de a szerződés meghosszabbítható. Becsült árat a BKV nem tüntetett fel.

A 3-as metró északi szakaszának felújítását már megkezdték, november 4-e óta a Lehel tér és Újpest-központ között pótlóbuszok közlekednek egész nap. Tarlós István főpolgármester január végén arról számolt be, hogy várhatóan decemberben kezdődhet el ezen szakasz felújított alagútjának és állomásainak műszaki átadás-átvételi eljárása.

A középső és déli szakasszal felújításával kapcsolatos szerződéseket júliusban köthetnék meg, ha eredményesek lennének a közbeszerzési eljárások.

A Lehel tér és Nagyvárad tér, valamint a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti metrószakaszok felújítására korábban kiírt tendereket eredménytelennek nyilvánították, mert a beérkezett ajánlatokban a vártnál jóval nagyobb összegekért vállalták volna ennek a két résznek a felújítását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A saját apja rabolt el egy kétéves kisfiút az édesanyja mellől

A saját apja rabolt el egy kétéves kisfiút az édesanyja mellől

Bodolai és a volt indexesek is folytatják a tanítást az ELTE-n

Bodolai és a volt indexesek is folytatják a tanítást az ELTE-n

Már az Android-főnök is Surface Duót használ?

Már az Android-főnök is Surface Duót használ?