szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A befektetései szakember is elemezte az amerikai tőzsdék hétfői bezuhanását.

Mint megírtuk, óriásit zuhant az amerikai tőzsde, miután jelentős eséssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe eddig soha nem látott mértékben, 1600 ponttal zuhant, százalékos viszonylatban pedig 2011 augusztusa óta nem látott mértékben veszített értékéből.

"Vajon ennyi volt a 2018-as "flashcrash"? Lesz még lejjebb? Vagy innen újra kezdődik az emelkedő trend?" – teszi fel a kérdést Zsiday Viktor. A befektetési szakember blogjában úgy vélekedik, egy új trend kezdetéről van szó, "amikor a nyugodt felfelé mozgás helyett vad mozgások lesznek".

©

"Az USA-ban már szemmel látható a kamatszint, és más országokban is jelentős hozamemelkedés zajlik/zajlott, miközben a pénznyomtatás mennyisége lecsökken, majd várhatóan negatívba vált – ilyen évek óta nem volt! A jegybankárok fújták az elmúlt évek eszközárbuborékát, és most megpróbálják leengedni" – véli Zsiday.

A szakember azt írja, "ha mindezeket összeadom, akkor arra jutok, hogy a bika szellemisége valószínűleg megtört, és heves, csapkodó piac lesz".

"Úgy vélem, jó esély van új részvénypiaci minimumokra a következő hetek-hónapok során, habár a meglepetés ereje már nem olyan nagy, mint korábban" – zárja sorait Zsiday.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit Itthon

Zsiday Viktor: "Maradunk ebben a félázsiai posványban"

Tízszázalékos reálbér-növekedés mellett nagyon bénának kell lennie a kormánynak, hogy elbukja a választást, de a jövőre nézve van pár jelentős kockázat – mondja Zsiday Viktor befektetési szakember. Például, hogy milyen állapotban érkezünk a gazdasági fellendülés végéhez, mihez kezd majd a csúcson lévő 10-50 szereplő, ha elapad az uniós pénz, mi lesz a nekik adott, egyre duzzadó hitelekkel. Interjú.

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

Lantos Gabriella: Jó az orosz vakcina, de az engedélyezése politikailag motivált

Lantos Gabriella: Jó az orosz vakcina, de az engedélyezése politikailag motivált

Nem jellemző Európában a magyar kormányzati titkolózás a járvánnyal kapcsolatban

Nem jellemző Európában a magyar kormányzati titkolózás a járvánnyal kapcsolatban