Vámháború: Hol tartunk most? Mire kell készülniük a vállalatoknak?
Az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió között július 27-én megállapodás született egy átfogó vámegyezményről.
Az agrárminiszter azzal büszkélkedett, hogy nőtt a fogyasztás, de a statisztika mást mond.
Mintegy tíz százalékkal nőtt a sertéshúsfogyasztás 2016 január elseje - a sertéshús áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentése - óta Magyarországon, egy emberre vetítve most 25 kilogramm körüli az éves fogyasztás - közölte a földművelésügyi miniszter Túrkevén, a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozón.
Nem világos, milyen adat alapján mondta ezt Fazekas Sándor, mert a tárca háttérintézménye, az Agrárgazdasági Kutatóintézet honlapján az áll, hogy 2015-ben 27,5 kiló volt a fejenkénti fogyasztás. Ezt az adatsort pár napja publikálták, de se 2016-os, se 2017-es adatok nem szerepelnek benne. Mindenesetre ha 2016-tól volt is 10 százalékos fogyasztásnövekedés, az még messze van a 2015-ös fogyasztási adattól, pedig akkor ugye még vastagon 27 százalékos volt a sertéshús áfája, azaz jóval drágább volt, mégis jóval több fogyott belőle.
Egyébként épp a minap derült ki egy elemzésből, hogy a most januári 5 százalékos áfás átlagos sertéshúsár mindössze 3,9 százalékkal olcsóbb, mint a 2015 decemberi, amikor még 27 százalék áfa terhelte.
Az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió között július 27-én megállapodás született egy átfogó vámegyezményről.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
A képzések támogatása segíti az alkalmazkodóképességet és termelékenység javítását - a vállalkozások széles köre számára érhető el ehhez pályázati forrás.
Az üzlet értéke mellett az adásvétel adózási következményeit is érdemes számba venni, legyenek a szereplők cégek vagy akár magánszemélyek.
Az Onet és Bloomberg úgy tudja, elismernék az orosz területi nyereségeket.
A kabinet szerint kiemelt nemzetgazdasági érdek fűződik a dunakeszi járműgyártás fenntartásához.