szerző:
hvg.hu

A körülbelül 43 ezer jogosult nagyjából 16 százaléka, összesen 6918 ember ment el a bulinegyeddel kapcsolatos népszavazásra, közülük 4572-en szavaztak igennel, tehát a nyitvatartási idő korlátozására, és 2316-an nemmel. Harminc szavazat érvénytelen volt – derült ki a véglegesnek tekinthető adatokból.

A szavazásra jogosultak kevesebb mint ötöde járult az urnákhoz vasárnap Erzsébetvárosban a bulinegyed nyitvatartásának korlátozásáról szóló népszavazáson, ami így érvénytelenül zárult. Ezt egyébként már borítékolni lehetett, amikor napközben érkeztek a részvételi adatok.

Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület ezt úgy értelmezte, hogy még az érintett belső-erzsébetvárosi lakók többsége is a távolmaradásával szavazott, és az alacsony részvétel üzenete egyértelmű: a lakók döntő többsége nem ért egyet a korlátozást kezdeményező egyesülettel.

Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület emlékeztet: a bulinegyed fennmaradását támogató, párbeszédes megoldást sürgető petíciójukat több mint 50 ezren írták alá, ami több mint hatszorosa a népszavazáson leadott szavazok számának.

Az önkormányzat azt ígérte: az eredménytől függetlenül a városvezetés olyan törvényalkotást kezdeményez, amely az ott lakók életkörülményeinek további javulását, védelmét és biztonságát segíti elő.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!