szerző:
hvg.hu

Ha nagyon szeretné a főpolgármester, akár tizenegy hétre is elmehetne szabadságra.

A Fővárosi Közgyűlés elé került az az előterjesztés, amely a főpolgármester szabadságairól szól – vette észre az Mfor. Tarlós Istvánnak az alapszabadsága 25 nap, pótszabadságként pedig további 14 nap jár. Csakhogy tavaly 17 nap szabadságot nem vett ki, így elvileg március végéig még ezeket is áthozhatja 2018-ra. Valószínűleg persze ezúttal sem lesz szüksége minden napra a pihenésben.

A portál arról ír: áprilisban és májusban 5-5 napra mehetne el Tarlós szabadságra, júniusra viszont csak három napot kért ki. Júliusban és augusztusban aztán jöhet a pihenés, 10, illetve 15 napra is elmehetne nyaralni a főpolgármester, ha kihasználná a teljes keretét. Az ősszel havonta 3-5 napja lenne a pihenésre, így a karácsonyi szünetre még hat szabadnapot kivehetne.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!