szerző:
hvg.hu

Több időre van szükség, ezért májusig meghosszabbította a nyomozás határidejét a Pest Megyei Főügyészség az Elios-ügyben.

Az ügyészség szóvivője azt mondta a HírTV-nek, hogy jelenleg az okirati bizonyítékok összegyűjtése zajlik. Az ügyben a Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Nyomozó Iroda január óta folytat eljárást.

Az OLAF közel 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolta az Orbán Viktor vejének korábbi érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. közvilágítási fejlesztéseinek visszaélései miatt.

„Ebben a bűnügyben a Pest Megyei Főügyészség 2018. január 22-én rendelt el eljárást. Jelenleg okirati bizonyítékok összegyűjtése zajlik, és ahhoz, hogy elegendő nyomozati határidő álljon mindehhez rendelkezésre, a főügyészség 2018 májusáig hosszabbította meg a nyomozás határidejét” – mondta a csatornának Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Elios-ügyben korábban megírtuk, hogy fél pénzből tudott közvilágítást kiépíteni, aki kihagyta az Eliost. A Magyar Nemzetnek a kozármislenyi polgármester mondta el, hogy a korábban Tiborcz Istvánhoz köthető cég őket is megkereste, ám a 2016-os fejlesztést végül egy pécsi társasággal végeztették el, amelyik nagyjából 50 százalékkal olcsóbban dolgozott. A fejlesztés így hat év alatt térülhet meg, míg az Elios ajánlata alapján 13-14 év kellett volna.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!