szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több időre van szükség, ezért májusig meghosszabbította a nyomozás határidejét a Pest Megyei Főügyészség az Elios-ügyben.

Az ügyészség szóvivője azt mondta a HírTV-nek, hogy jelenleg az okirati bizonyítékok összegyűjtése zajlik. Az ügyben a Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Nyomozó Iroda január óta folytat eljárást.

Az OLAF közel 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolta az Orbán Viktor vejének korábbi érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. közvilágítási fejlesztéseinek visszaélései miatt.

„Ebben a bűnügyben a Pest Megyei Főügyészség 2018. január 22-én rendelt el eljárást. Jelenleg okirati bizonyítékok összegyűjtése zajlik, és ahhoz, hogy elegendő nyomozati határidő álljon mindehhez rendelkezésre, a főügyészség 2018 májusáig hosszabbította meg a nyomozás határidejét” – mondta a csatornának Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Elios-ügyben korábban megírtuk, hogy fél pénzből tudott közvilágítást kiépíteni, aki kihagyta az Eliost. A Magyar Nemzetnek a kozármislenyi polgármester mondta el, hogy a korábban Tiborcz Istvánhoz köthető cég őket is megkereste, ám a 2016-os fejlesztést végül egy pécsi társasággal végeztették el, amelyik nagyjából 50 százalékkal olcsóbban dolgozott. A fejlesztés így hat év alatt térülhet meg, míg az Elios ajánlata alapján 13-14 év kellett volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!