szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ne becsüljük le a brit sajtót!

Ennél szerencsétlenebbül aligha sikerült volna megemlékeznie az egyik legvehemensebben Brexit-párti brit napilapnak arról, hogy a szigetország pontosan egy év múlva kilép az Európai Unióból.

A Daily Express egy idézetet tett a címlapra a (szintén Brexit-párti) külügyminisztertől, Boris Johnsontól. „Nemzetünk útja az EU-ból majdnem a végéhez ért, és fenséges kilátások várnak ránk” – mondta a lapnak az unióról szóló álhírek terjesztésének legnagyobb mestere.

Az idézet mögé viszont a La Manche-csatorna (azaz az európai kontinens) felé néző híres fehér sziklák kerültek – szúrta ki a Portfolio. Ahol – mint Johnson mondja – valóban fenséges a kilátás, a gond csak az, hogy a szikláról való lezuhanás a Brexit-szótárban azt a lehetőséget takarja, hogy nem sikerül normális egyezségre jutni a következő hónapokban a kilépésről, és a britek gyakorlatilag egy teljesen ismeretlen terepre lépnek. Ez pedig gazdasági katasztrófával fenyeget.

Erre egyébként igen nagy az esély.

(via Portfolio)

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Viktort beoltották

Orbán Viktort beoltották

Csernus Imre: Mikor térhet vissza minden az eredeti kerékvágásba? Soha!

Csernus Imre: Mikor térhet vissza minden az eredeti kerékvágásba? Soha!

Újabb szigorítások a cseheknél: csak a lakókörzetben lehet mozogni

Újabb szigorítások a cseheknél: csak a lakókörzetben lehet mozogni