szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy újabb uniós szégyenlista élén Magyarország.

A magyarok 74 százalékának nehézséget jelent, hogy fizessen az egészségügyi szolgáltatásokért – derül ki az Eurostat friss összesítéséből. Ennél rosszabb eredmény csak Görögországban született, ahol ez az arány 90 százalékos, miközben az EU-átlag kevesebb mint 29 százalék.

A 2016-os adatokat tartalmazó felmérésben feltett kérdés egyaránt vonatkozott az állami és a magánszolgáltatásokra, és a konzultációk, kezelések, receptre írt orvosságok és fogorvosi kezelések áraira. A statisztikai hivatal azt is figyelembe vette, hogy a költségeket később esetleg visszatéríti-e a beteg számára a biztosító – igaz, ebben az esetben is nehézséget jelenthet a számára az előfinanszírozás.

A skála másik végén a finnek, a britek, a németek, a dánok, a litvánok és a luxemburgiak állnak, ezekben az országokban a megkérdezettek legalább 80 százaléka gond nélkül fizeti az egészségügyi szolgáltatásokat. A görögöket és a magyarokat pedig a ciprusiak követik a lista másik végén.

(Eurostat)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három újabb egyetem kerülhet alapítványi fenntartásba

Három újabb egyetem kerülhet alapítványi fenntartásba

Több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek Izlandon

Több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek Izlandon

Mihalec Gábor párterapeuta: A kommunikáció a kulcs

Mihalec Gábor párterapeuta: A kommunikáció a kulcs