szerző:
hvg.hu

„Nem mondhatjuk, hogy munkaerőhiánnyal küszködünk” – mondja a Lidl Magyarország HR ügyvezetője.

Kimutatások szerint a munkaerőhiány miatt hatalmas nehézségekkel küzd a kiskereskedelmi szektor, a Lidl Magyarországnál azonban „jönnek a jelentkezők, tudunk megfelelő képzettségű és hozzáállású munkavállalókat találni” – nyilatkozta a Pénzcentrumnak adott interjúban Dulin Judit, a Lidl HR ügyvezetője. „Eddig sosem okozott problémát, ha azt mondtuk, hogy rövid határidővel szeretnénk 100 embert felvenni. Jelenleg több mint 5000 munkavállalót alkalmazunk” – mondta az ügyvezető. Dulin szerint egyetlen régió van, ahol nehezebben kapnak munkaerőt, mégpedig a nyugati határ mellett, mert onnan szívesebben járnak át Ausztriába dolgozni.

Dulin szerint a bérháború addig fog folytatódni, míg el nem érik a nyugati szintű béreket. Az ügyvezető megerősítette, hogy a bolti és raktári dolgozók körében átlagosan 20 százalékos béremelést hajtottak végre március 1-jével. Arról mi is beszámoltunk, hogy több dolgozó is negatív véleményének adott hangot a béremeléssel kapcsolatban, Dulin szerint azonban velük sikerült személyesen megbeszélni, miért nem részesültek a teljes, 20 százalékos emelésben. Az ügyvezető szerint ennek oka az, hogy azoknak a kollégáknak emelték nagyobb mértékben a bérét, akiknél nominálisan alacsonyabb bért fizettek.

A Lidl job rotation programja keretében többen mennek külföldre dolgozni, mint ahányan Magyarországra érkeznek, de Dulin szerint előfordul, hogy külföldi leányvállalatnál dolgozó magyar munkavállaló haza szeretne jönni. A vállalatnak egyébként saját egyeteme van Heilbronnban, a hároméves képzés során kereskedelmi munkakörök ellátására készítik fel a hallgatókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Újra felütötte a fejét a kergemarhakór Nagy-Britanniában

Újra felütötte a fejét a kergemarhakór Nagy-Britanniában

Sokkal több idő kell a Brexit-megállapodáshoz a főtárgyaló szerint

Sokkal több idő kell a Brexit-megállapodáshoz a főtárgyaló szerint

Magyar cowboyok? A Vogue rácsodálkozott a Hortobágyra

Magyar cowboyok? A Vogue rácsodálkozott a Hortobágyra

Egymás előtt kell vetkőzniük a férfiaknak és nőknek egy fővárosi kórház egynapos sebészetén

Egymás előtt kell vetkőzniük a férfiaknak és nőknek egy fővárosi kórház egynapos sebészetén

Kínában terjeszkedne a felcsúti Puskás Akadémia

Kínában terjeszkedne a felcsúti Puskás Akadémia

Ma egész Kanada be van szívva

Ma egész Kanada be van szívva