szerző:
MTI/hvg.hu

A RedWood feladata, hogy turisztikai érdeklődésre is számot tartó helyet csináljon a kongó óbudai helyből.

A Tiborcz István érdekeltségi köréhez köthető RedWood nyerte el a Kolosy téri piac üzemeltetésének jogát – erről döntött pénteki ülésén az óbudai önkormányzat.

Az új funkciót kapó létesítmény várhatóan az év második felében nyílik meg. A létesítményt eddig a kerület városfejlesztő cége üzemeltette, évente több tízmilliós veszteséggel. Az elmúlt években a bérlők és a vásárlók száma is radikálisan csökkent, ezért novemberben hirdettek pályázatot az üzemeltetésre.

Az önkormányzat étkeztetési-vendéglátó funkció kialakítását, azaz úgynevezett food hall koncepciót jelölt meg célként, amely helyi közösségi térként szolgál és turisztikai érdeklődésre is számot tart.

A január végi határidőre öt pályázat érkezett be, a többlépcsős, pontozásos rendszeren alapuló elbírálás után a RedWood Holding Kft. nyerte el az üzemeltetési jogot – tudatta az önkormányzat, jelezve: a következő hetekben megkötik a szerződést és átadják az épületet a társaságnak.

A megújult Kolosy téri piac várhatóan az év második felében nyílik meg a szükséges átalakítási munkák után – olvasható a közleményben.

A RedWood Erdei Bálint cége, az üzletember korábban az Eliosban Tiborcz István tulajdonostársa volt. Valószínűleg éppen emiatt halasztották el a döntést a választások utánra.

A pályázatról korábban ebben a cikkben írtunk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
G. Tóth Ilda Vállalkozás

A Tiborcz-közeli Redwood viheti a Kolosy téri piacot

Nem várt sokáig Óbuda önkormányzata: a választások után kevesebb mint két héttel csütörtökön meg is szavazhatja a képviselő-testület, hogy Tiborcz István barátja és üzlettársa kapja meg a Kolosy téri piac épületét – tudta meg a hvg.hu.

230 kilométer/órás széllel közelít Mexikóhoz Willa

230 kilométer/órás széllel közelít Mexikóhoz Willa

RMDSZ: Kifizetik a magyar tanítók románóráit

RMDSZ: Kifizetik a magyar tanítók románóráit

Tényleg szép lehet majd: újabb koncepcióvideó a Samsung Galaxy S10-ről

Tényleg szép lehet majd: újabb koncepcióvideó a Samsung Galaxy S10-ről

Az esőnek köszönhetően kicsit már jobb levegőt venni

Az esőnek köszönhetően kicsit már jobb levegőt venni

A beteg Selma Blair mellé álltak a hírességek

A beteg Selma Blair mellé álltak a hírességek

Hiába az akár többmilliós itthoni fizetés, erre a munkára kevesen alkalmasak

Hiába az akár többmilliós itthoni fizetés, erre a munkára kevesen alkalmasak