szerző:
hvg.hu

Jusson vissza az emberek adóbefizetéseinek egy része a szüleikhez – javasolta Semjén Zsolt.

A vasárnapi boltzár totális bukása után újabb gazdaságpolitikai ötlettel állt elő a KDNP. Semjén Zsolt a Heteknek adott interjút, ebben pedig arról beszélt:

a felnőtté és adófizetővé vált gyermekek adójának egy része jusson vissza az őket felnevelő szülőhöz.

Mindezt azzal indokolta: „a gyereknevelést tartjuk a legértékesebb munkának a társadalomban, ennek a gyümölcseiből részesedjen a felnevelő szülő".

Szóba került például az, hogy milyen állapotban vette át a kormányzást a Fidesz 2010-ben. Mint emlékezetes, egy hónappal a kormányváltás után Orbán Viktor Brüsszelbe utazott, hogy arról győzködje az EU vezetőit, hadd legyen magasabb a költségvetési hiány annál a 3,8 százalékosnál, mint amit még a Bajnai-kormány tervezett 2010-re, nőhessen akár 7 százalékosra is – majd azt a választ kapta, hogy erről nem lehet szó. Semjén most erre úgy emlékezett vissza, hogy a hiány 7 százalékos volt akkor (valójában 4,5 százalék volt 2009-ben és 2010-ben is), az Európai Bizottság azt kérte, hogy azonnal vigyék le 3-ra, de a kormány „udvariasan elment Brüsszelbe” és időt kért.

Arra a kérdésre, hogy a kormánypárti politikusokat miért csak az Orbán–Simicska-szakítás után kezdte el zavarni Simicska Lajos befolyása, Semjén azt válaszolta: „Simicska Lajos a mi rendszerünkben volt, Orbán Viktor nem engedte, hogy politikai kérdésbe beleszóljon”.

Arról is megkérdezték, miért nem indult a KDNP önállóan a választáson. Erre azt válaszolta: "Ha a KDNP önállóan induló, kis világnézeti párt lenne, akkor arra kellene törekednie, hogy minél több képviselőt küldjön a parlamentbe. Ehhez pedig az kellene, hogy minden választókerületben önálló jelöltet indítson, aki dolgozik az adott választókerületben, így ott nemcsak őrá, hanem a pártjára is jönnek szavazatok és a töredékszavazatok, amikből pedig a mandátum lesz! A visszaléptetés életveszélyes egy kispárt számára." 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!