szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén nyáron már nem indulhat el a keresztény szellemiségű nyári tábor, amit Kerényi Imre talált ki. Az első turnus jövő nyáron startolhat, és a korábban tervezett négy helyett csak hármat indítanak. Bőségesen költenek a gyerekek felszerelésére, ellátására. A lányoknak biztosítótűt, a fiúknak svájci bicskát is vesznek.

Méregdrága lesz a Kerényi Imre által kitalált Gizella-tábor, ennek ellenére kizárt, hogy visszahozza a befektetett pénzt – írja az Mfor.

A miniszterelnöki megbízott kifejezetten elit és keresztény szellemiségű tábort álmodott meg miniszterek, polgármesterek és államtitkárok gyerekeinek. A balatonalmádi képviselő-testület április 20-án vette napirendre a "Vörösberény-program 2018/2019"-et, amelynek alprogramként lenne része a Gizella-tábor. 

Az önkormányzat honlapjára feltöltött dokumentumok alapján az idei év helyett csak jövőre indulna az első turnus, és az eleinte tervezett négy helyett csak hármat hoznának össze, nem tudni, miért. Az elsőként közölt 250 ezres részvételi díjat is csökkentették 200 ezerre.

A táboroztatás 2019. július 1-től augusztus 25-ig tartana. Napi ötszöri étkezést és "színvonalas programokat" ígérnek a résztvevőknek. A gyerekekkel "a környék római és Árpád-kori hagyományait, valamint a pannon táj szépségeit" szerettetnék meg többek között a környékbeli templomok, kápolnák megtekintésével, a köztes időben pedig vitorlázás- és úszásoktatás, kerékpáros túrák, művészeti képzések lennének.

Az előterjesztéshez ugyanis a Vörösberény-program 2018/2019 költségvetését is csatolták, melyben a legkisebb tételekig részletezik az elittábor költségeit is. Ez alapján összesen 43,78 millió forintba fog kerülni a háromszor kéthetes turnus és a 30 gyerek felszerelése, ellátása. 

A gazdasági portál számításai szerint a három turnus alatt 30 gyerekkel számolva 18 millió forintot kaszálhat Kerényi, ami azt jelenti, hogy a bevétel csupán a költségek 41 százalékát fogja fedezni.

A 43,78 millióból a legnagyobb tételt a szolgáltatások költségei teszik ki, 17,44 milliót. Ennek csaknem harmada a vitorlásoktatás-bérlet, ami önmagában 5,4 milliós költséget jelent. Az étkeztetés 3,5 millió, a buszbérlés 1,9 milliós költség lesz. Ezentúl mindenkinek vesznek uszodabérletet, strandbérletet, tihanyi strandbelépőt, és hajóbérletre is szükség lesz. 

A tábori programok tanárai és kisegítőinek javadalmazása 12,2 milliót emészt fel a tervek szerint. A legjobban a táborvezető és a menedzser keres majd, egy napra nettó 25 ezer forintot kapnak, 15 ezer forint jár a tánctanárnak, korrepetítornak, színháztanárnak, a túravezető tornatanárnak, valamint a menedzserasszisztensnek. Ennek töredékét, napi 6350 forintot kap a két konyhás.  

Tartós eszközök beszerzésére 9,5 milliót terveznek kiadni, ebből egyebek mellett törölközőket, lepedőket, paplanokat, párnákat, kerékpárokat, diszkoszt, gerelyt, porszívót, centrifugát vesznek a kolostornak. A fogyóeszközökre szánt 3,9 millió forintból névvel ellátott hátizsákokat, Quechua márkájú szélálló, vízálló és lélegző kabátot, tornacipőket, pólókat vesznek. 

És lesz még valami: a lányok a római stóla mellé egy zacskó biztosító tűt és ollót, a fiúk combközépig érő római tunikát, tartóval ellátott fakardot és Victorinox Swiss Army Escort típusú bicskát kapnak. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A tanítóképzőket lenyelik az egyházak, a tanárképzés lassan összeomlik

A tanítóképzőket lenyelik az egyházak, a tanárképzés lassan összeomlik

Újabb olvasnivalók a hvg.hu-n: itt vannak a blogok

Újabb olvasnivalók a hvg.hu-n: itt vannak a blogok

Kiszivárgott pontszám: ilyen erős lehet a Snapdragon 875 mobilos csúcsprocesszor

Kiszivárgott pontszám: ilyen erős lehet a Snapdragon 875 mobilos csúcsprocesszor