szerző:
hvg.hu

Szatmáry Kristóf szerint nincs érvényes építési engedélye az új plázát építtető cégnek, emiatt az egész engedélyeztetést újra kell kezdeni.

Ebben a formájában biztosan nem fog pláza épülni Óbudán – mondta Szatmáry Kristóf kereskedelmi biztos a Világgazdaságnak.

Egy napja jelentették pedig be, hogy új bevásárlóközpontot épít a német ECE az óbudai Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződésénél. Az 52 ezer négyzetméter bérbe adható területű, 170 üzletnek helyet adó plázát a tervek szerint 2021 végén nyitnák meg a tudósítás szerint. Csakhogy Szatmáry szerint a bejelentés „félrevezető volt”.

A fejlesztő mindösszesen egy 2013-as építési engedélyt tud felmutatni, 2015 elejétől viszont új szabályozás van érvénybe, amely felülírja azt – mondta a képviselő. A plázastop szabályai szerint a német cégnek nincs érvényes építési engedélye – tette hozzá.

Szatmáry azt is elmondta: a teljes engedélyezési eljárást újra kell kezdeni, vagyis a 2019-re ígért építkezésből, és a 2021-re kitűzött átadásból jó eséllyel semmi nem lesz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!