szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nagy sportesemények előtt világszerte fellendül a készülékek eladása. Minden rajongó szeretné a lehető legjobb képminőségben élvezni világbajnokság meccseit. De vajon ehhez elengedhetetlen egy új tévé?

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

A párizsi Le Monde részletes eligazítást ad a francia focirajongóknak, akiknek túlnyomó többsége otthon nézi majd a meccseket. Az útmutatás a tv-készülék életkorából indul ki. Akinek hároméves, tehát 2015-ben vásárolt készüléke van, nyugodtan hátradőlhet, nem kell újabb kiadásokba vernie magát. A mostanában agyba-főbe reklámozott 4K Ultra HD felbontás még gyerekcipőben jár. Vagyis emiatt nem érdemes költekezni. Egy három éve vett készülék ma is tökéletes. Ha valaki mégis fokozni akarja az élményt, vehet egy nagyobb átmérőjű OLED technológiájú készüléket, de ezt csak az ínyenceknek javasolja a Le Monde.

A következő kategória a hatéves készülék. A párizsi lap Pixel rovata szerint az ezekkel rendelkezőknek sem kell fölöslegesen költekezniük. Bár: ha sokan nézik a 2012-es készüléket, oldalról a kép minősége nem teljesen OK. Aztán a színekkel is lehet probléma, de ezen lehet segíteni, ha újra programozzák a készülékek színszabályozását. Szóval egy hatéves tv-vel is élvezhető lesz a vb. Mi a helyzet a kilenc éve vett készülékekkel? Már akkor is voltak remek modellek, de a többség, például az akciósan kiszórt tévék egy korábbi technológiai korszakot képviseltek. De azért nincs velük nagy gond. Az viszont elgondolkodtató, hogy ma egy 65 colos készülék kerül ugyanannyiba, mint 2009-ben egy 45-ös.

Végül: a Le Monde szerint a 12 éve vásárolt készüléket már érdemes lecserélni, főleg a focimeccsek minden részletét figyelmesen követni akarók számára. De aki csak úgy nézi, nézegeti a meccseket és alapvetően csak az eredmény érdekli, annak még a tucatnyi éves tv is megfelel. Az utolsó kategória a 15 éves masina, na, ezt már tényleg érdemes új készülékre váltani, és nem csak a focivébé, hanem általában minden műsor magasabb színvonalú élvezete miatt. A Le Monde szerint most egy korszerű, de nem különleges, nagyképernyős OLED-tv kb. ezer euró Franciaországban, nálunk valamivel olcsóbb. De az arány, tehát a régi és az új masinák ára közötti különbség, kb. azonos. Szóval a Le Monde francia focirajongóknak adott tanácsait érdemes átgondolniuk a vébé magyar nézőinek is. Igaz, mi csak semleges szurkolókként nézhetjük a világfutball egy hónapos ünnepét, miközben a franciák nagyon is érdekeltek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emmi: Lehet használni mobiltelefont a Covid-osztályokon

Emmi: Lehet használni mobiltelefont a Covid-osztályokon

Hiába kaptak saját idősávot, a vártnál sokkal több idős jár zsúfolt boltokba délután

Hiába kaptak saját idősávot, a vártnál sokkal több idős jár zsúfolt boltokba délután

Családi gazdaságok: javítja a hibákat, de Áder legsúlyosabb bírálatáról hallgat a törvényalkotási bizottság

Családi gazdaságok: javítja a hibákat, de Áder legsúlyosabb bírálatáról hallgat a törvényalkotási bizottság