szerző:
hvg.hu

A nagy sportesemények előtt világszerte fellendül a készülékek eladása. Minden rajongó szeretné a lehető legjobb képminőségben élvezni világbajnokság meccseit. De vajon ehhez elengedhetetlen egy új tévé?

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

A párizsi Le Monde részletes eligazítást ad a francia focirajongóknak, akiknek túlnyomó többsége otthon nézi majd a meccseket. Az útmutatás a tv-készülék életkorából indul ki. Akinek hároméves, tehát 2015-ben vásárolt készüléke van, nyugodtan hátradőlhet, nem kell újabb kiadásokba vernie magát. A mostanában agyba-főbe reklámozott 4K Ultra HD felbontás még gyerekcipőben jár. Vagyis emiatt nem érdemes költekezni. Egy három éve vett készülék ma is tökéletes. Ha valaki mégis fokozni akarja az élményt, vehet egy nagyobb átmérőjű OLED technológiájú készüléket, de ezt csak az ínyenceknek javasolja a Le Monde.

A következő kategória a hatéves készülék. A párizsi lap Pixel rovata szerint az ezekkel rendelkezőknek sem kell fölöslegesen költekezniük. Bár: ha sokan nézik a 2012-es készüléket, oldalról a kép minősége nem teljesen OK. Aztán a színekkel is lehet probléma, de ezen lehet segíteni, ha újra programozzák a készülékek színszabályozását. Szóval egy hatéves tv-vel is élvezhető lesz a vb. Mi a helyzet a kilenc éve vett készülékekkel? Már akkor is voltak remek modellek, de a többség, például az akciósan kiszórt tévék egy korábbi technológiai korszakot képviseltek. De azért nincs velük nagy gond. Az viszont elgondolkodtató, hogy ma egy 65 colos készülék kerül ugyanannyiba, mint 2009-ben egy 45-ös.

Végül: a Le Monde szerint a 12 éve vásárolt készüléket már érdemes lecserélni, főleg a focimeccsek minden részletét figyelmesen követni akarók számára. De aki csak úgy nézi, nézegeti a meccseket és alapvetően csak az eredmény érdekli, annak még a tucatnyi éves tv is megfelel. Az utolsó kategória a 15 éves masina, na, ezt már tényleg érdemes új készülékre váltani, és nem csak a focivébé, hanem általában minden műsor magasabb színvonalú élvezete miatt. A Le Monde szerint most egy korszerű, de nem különleges, nagyképernyős OLED-tv kb. ezer euró Franciaországban, nálunk valamivel olcsóbb. De az arány, tehát a régi és az új masinák ára közötti különbség, kb. azonos. Szóval a Le Monde francia focirajongóknak adott tanácsait érdemes átgondolniuk a vébé magyar nézőinek is. Igaz, mi csak semleges szurkolókként nézhetjük a világfutball egy hónapos ünnepét, miközben a franciák nagyon is érdekeltek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Napi termelési beszámoló: a bútorgyártók összebútoroztak a kormánnyal, és meg Csok-olták azt

Napi termelési beszámoló: a bútorgyártók összebútoroztak a kormánnyal, és meg Csok-olták azt

Szed étrendkiegészítőt? Mutatjuk, milyet kellene

Szed étrendkiegészítőt? Mutatjuk, milyet kellene

Teszten a friss androidos telefon, melybe végre gyönyörű képernyőt tett a Sony

Teszten a friss androidos telefon, melybe végre gyönyörű képernyőt tett a Sony

Tolatóradar: 500 millió forintnyi Maybachba botlottunk egy pesti tisztáson

Tolatóradar: 500 millió forintnyi Maybachba botlottunk egy pesti tisztáson

Márki-Zay: Ahol magángépeken repkednek míg a többség retteg, ott a Molotov-koktélok előkerülnek

Márki-Zay: Ahol magángépeken repkednek míg a többség retteg, ott a Molotov-koktélok előkerülnek

Játszótéren szaladgáló patkányokra panaszkodnak a IX. kerületi lakók

Játszótéren szaladgáló patkányokra panaszkodnak a IX. kerületi lakók